mix

Minecraft’ı aynı anda 1 milyona yakın kişi oynuyor

Oyuncu istatistiklerine ulaşan Mojang’in elindeki sayılardan görüldüğü üzere anlık 1 milyon oyuncuya ulaşan Minecraft’ın popülerliği şaşırtıyor. Ve bu sayı tüm platformlardaki Minecraft oyuncularını kapsamıyor bile! 

Steam’in istatistik sayfası hangi oyunları o anda kaç kişinin oynadığını göstererek oyunların popülerliği hakkında bir fikir edinmemize yardımcı oluyor. Genelde Dota 2’nin başı çektiği bu sayfadaki rakamlar, Minecraft’ın popülerliği yanında oldukça ufak kalıyorlar. Mojang çalışanı Nathan Adams’ın 9 Ocak’ta attığı tweet oyunun ününü sayılara dökerek şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor ve anlaşılan bu oyunun en yoğun anı bile değil!

Tabi bu sayı Windows, Mac ve Linux oyuncularını gösteriyor, oyunun konsollarda ve mobil cihazlarda da oynanabilir olduğunu unutmamak gerek. Korsan ve daha eski versiyonlar da tabi ki bu istatistiklerde yer almıyorlar. Bundan yola çıkarak oyunu aynı anda oynayanların sayısının 1 milyondan çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Adams tekli oyuncu ve çoklu oyuncu oynayanların sayısının genelde eşit olduğunu belirtiyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir