mix

Merakla beklenen Cyberpunk 2077 oyunu 19 Kasım’a ertelendi

CD Projekt Red firmasının dört gözle beklenen yeni oyunu Cyberpunk 2077, 17 Eylül’den 19 Kasım’a ertelendi.

2020’nin en merakla beklenen oyunlarından Cyberpunk 2077’nin normalde 16 Nisan’da çıkması bekleniyordu fakat CD Projekt Red bu tarihi erteleyip oyunun 17 Eylül’de çıkış yapacağını söyledi. En son gelen haberlerle de birlikte oyun artık 17 Eylül 2020’de değil 19 Kasım 2020’de çıkacak. Yaşanan bu gelişme, Cyberpunk 2077’nin resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Oyunun iki ertelenme sebebi de aynı denebilir. CD Projekt Red oyunun tamamlandığını ama özelliklerin doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için biraz daha süreye ihtiyaç duyduklarını söylemişti. Bu sefer de buna benzer bir açıklama gördük. Yapılan açıklamada yetkililer oyunun içerik, oynanış, görevler, ara sahneler, yetenekler, oyun içi eşyaların vb. hazır olduğunu ama oyunun çok devasa ve kompleks olmasından dolayı çok titiz davranmaları gerektiğini söyledi. Bu yüzden dengeleme ve bug’ları gidermek için zamana ihtiyaç olduklarını da ekledi.

Bu kötü haberin üstüne aslında oyun hakkında bir tane de iyi haber var. Dünya genelinde seçilen farklı yazarların bu hafta itibariyle oyunu oynamaya başlayacağının haberi verildi. Seçilen kişiler 25 Haziran itibariyle de ilk görüşlerini, incelemelerini ve geri bildirimlerini bizimle de paylaşabilecekler. Bu da demek oluyor ki kısa bir süre içinde merakla beklenen bu oyun hakkında çok fazla yeni şey öğrenebiliriz.

Fenomen haline gelen The Witcher oyun serisinin yapımcısı olan CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’yi ilk duyurduğundan beri ilgileri üstüne çekti. İlk olarak yaklaşık 7-8 yıl önce duyurulan oyun hakkında oyuncuların ümitleri çok büyük, bir şaheser olacağına inananların sayısı da oldukça fazla. Şirketin oyunu test etmek için sürekli daha fazla zamana ihtiyaç duyması, oyunun çok uzun yıllarca oynanabilecek kadar büyük olması ve şirketin bize kusursuz bir oyun deneyimi yaşatmak istediği anlamına gelebilir.. Her ne olursa olsun Polonyalı oyun geliştiricisinin bu markadan da iyi gelir elde edeceği kesin.

Ayrıca eğer oyunun E3 2019 fragmanını izlemek isterseniz:

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir