Mansur Yavaş, Belediye bünyesinde bir espor kulübü kurdu mix

Mansur Yavaş, Belediye bünyesinde bir espor kulübü kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Spor kulübü bünyesinde hizmet verecek bir espor kulübü kurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk resmi belediye espor kulübünü kurduklarını açıkladı. Özellikle okulların tatil olmasıyla beraber gençlerin bilgisayar başında daha fazla vakit geçirmesiyle böyle bir karar alınmış durumda. Espor kulübünün, bilgisayar başında bilinçsizce oyun oynayan gençlere yol göstereceği düşünülüyor.

Başkan Yavaş’ın kurduğu söyledikleri arasında “Söz verdiğimiz gibi Ankara’mızı gençlerimizin ve esporun başkenti yapma çalışmalarımıza başladık” diye bir cümle de var. Bu cümle, espor ve bilgisayar oyunları ile ilgili başka projeler de görebileceğimizi düşündürüyor.

ASKİ Espor kulübünün bünyesinde espor dersleri verilecek. Derslere katılan gençlerin küfür olgusunu törpülemelerine yardım edip spor ahlakı kazanmaları sağlanacak.

Ayrıca geleceğin esporcu adaylarının ailelerine de pedagoglar eşliğinde seminerler verilecek. İlerleyen zamanlarda çocuklarını, seçtikleri kariyer yolunda nasıl destekleyecekleri öğretilecek.

Kurulan espor kulübünün yanında her sene düzenli olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Espor ve Oyun Festivali adı altında bir organizasyon düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Masur Yavaş’ın gençlere seslenişi şu sözlerle oldu.

“Türkiye’de bulunan Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk resmi belediye Espor Kulübü’nü kurmaktan dolayı gururluyuz. Espor Takımı, turnuva, etkinlik, seminerler ve espor gibi daha birçok adımdan oluşan Ankara Büyükşehir Belediyesinin bünyesi altında hayata geçirilen bu büyük projemiz ile Ankara‘da yaşayan tüm elektronik spor ve oyun sever gençleri profesyonel eğitmenler eşliğinde, belediyemizin açacağı Espor Eğitim Merkezi’nde bir çatı altında buluşturacağız. Geleceğin sporu olarak görülen elektronik sporları tüm gençlere sevdirmek ve meslek haline getirip kariyer imkânı sağlamayı amaçladığımız tüm Espor oyun branşlarında kadın ve erkek takımlarımız ile ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı kazanmak için siz değerli gençlerimize ihtiyacımız var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü bünyesindeki Espor Kulübümüz Başkentimize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.”

ASKİ espor kulübü, bir Büyükşehir tarafından kurulan ilk resmi espor kulübü. İlerleyen zamanlarda başka belediyelerden de benzer atılımlar görebiliriz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir