LOTRO oyuncuları Sir Ian Holm için toplanıp yas tuttular mix

LOTRO oyuncuları Sir Ian Holm için toplanıp yas tuttular

Lord of the Ring Online oyuncuları, Bilbo Baggins’i canlandıran ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü aktör Sir Ian Holm için birlikte yas tuttu.

Tolkien’in efsanevi kitap serisinde çok önemli bir karakterdi Bilbo Baggins’i. Serinin kendisi kadar efsanevi olan film uyarlamalarında karakteri canlandıran aktör Sir Ian Holm ne yazık ki geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrıldı.

Artık kendi başına bir marka olan serinin 2007 yılında çıkan MMORPG oyununda oyuncular, ünlü aktörün vefatı üzerine toplandılar. Bilbo Baggins’in memleketi olan Shire’da buluşan oyuncular, gönüllerinde yer edinmiş bir karakteri canlandıran Sir Ian Holm’u Ölümsüz Topraklara uğurladılar.

Aktörün sevenlerinin, kendisini anmak için toplandığı buluşmada oyunculardan birisi belli görüntüler kaydederek bunları sosyal medyaya yükledi. Paylaşılan videodan, oyuncuların özellikle Çıkın Çıkmazı’nda toplandığını ve bir ritüel gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu ritüele, Cüce bir ozanın çaldığı şarkı eşlik ediyor. Böylece oyuncular arasında sanal bir ağıt gerçekleştiğini görüyoruz.

Çevrimiçi oyunlarda, sevilen insanların kaybının ardından belli anmalar gerçekleştiğini görmüştük. Hatta dünyanın en ünlü MMORPG oyunlarından birisi olan World of Warcraft, Robin Williams’ın kaybının ardından ünlü oyuncuyu oyun içine bir karakter olarak entegre etmişti.

Çoğu insanın kendisi ,Çıkın Çıkmazı’nın sahibi olan Hobbit, Bilbo Baggins olarak tanıdığı aktör aynı zamanda Alien filmindeki Ash karakterini de canlandırdı. 88 yaşına kadar sayısız yapımda rol almış oyuncu artık aramızda değil. Toprağı bol olsun.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir