mix

Korku oyunu SOMA 22 Eylül’de geliyor

Amnesia ve Penumbra gibi oyuncuları oldukça etkileyen korku oyunlarının yapımcısı Frictional Games’in en yeni oyunu SOMA için yeni oynanış videoları YouTube’a düşmeye başladı. Yeni videolar ile birlikte oyunun 22 Eylül günü PC ve PS4 platformları için çıkacağı da kesinleşmiş oldu.

Frictional Games’in ünlü YouTuber’lara ve büyük oyun yayıncılarına gönderdiği SOMA’nın üçte birlik kısmını içeren önizleme sürümüyle birlikte oyuncular da kendi oynadıkları bölümleri YouTube’da paylaşmaya başladı. İki tanesini yazı içinde paylaşacağımız 10 ile 15 dakika arasında değişen videolarda ise oynayanların hemfikir olduğu net bir konu var: “Bu oyun diğerlerinden farklı, bu oyun gerçekten korkunç ve bu oyun gerçekten harika.”

İsmi bize oldukça tanıdık gelen ve ülkemiz adına üzücü anıları gün yüzüne çıkaran SOMA, şehirden çok uzakta bir su altı araştırma merkezinde geçiyor. Araştırma merkezinde ne yapacağını çözmeye çalışan karakterimiz kapalı kapıları bir bir açıp bizi bitmek bilmeyen bir gerginliğe taşırken, tam olarak ne olduğunu anlamadığımız robotvari yaratıklardan da kaçıp saklanmaya çalışıyor. Nihai amacımızın, bütün sistemi çökmüş olan araştırma merkezinden kurtulmak olduğu bu bilim-kurgu korku oyununda eski günleri hatırlatacak ince detaylar da yer alıyor. Biraz BioShock, biraz da Dead Space’i andıran SOMA’nın kısa videoları bizi yeterince germeyi başardı.

Hayatta kalmaya çalışılan korku oyunlarını, biraz da bilim kurgu tuzuyla seviyorsanız, korktuğu zaman kalp atışlarını duyabildiğimiz bir karakterle gergin bir yolculuğa çıktığımız SOMA’nın beklemeye değer bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir