mix

Konami, 2 milyon dolar ödüllü PES turnuvasını duyurdu

Konami, bugün yapılan açıklamada 2020 yılında 2 milyon dolar ödül havuzlu bir PES turnuvası düzenleneceğini duyurdu.

Özellikle 2013’ten sonra inanılmaz bir düşüşe geçen PES eski tahtını geri almak için çabalıyor. Ülkemizde de uzun bir süre FIFA’nın üstüne koyulan oyun son 5-6 yıldır bir hayli oyuncu kaybetti. Senelerdir oyunu geliştirmenin yanında önemli futbolcular ve takımlarla anlaşmalar imzalayan Konami bu atılımlarını biraz daha büyütme kararı aldı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılında bir PES turnuvası düzenlenecek ve ödül havuzu 2 milyon dolar olacak.

Pro Evolution Soccer ilk olarak 2001 yılında piyasaya sürüldü. O dönemlerde Playstation 1 üzerinden oynanan oyun büyük ilgi gördü. Winning Eleven ismiyle de bilinen oyun o zamanlar için adeta bir başyapıttı diyebiliriz. Bu başarısını 2013 yılına kadar sürdüren Konami, bu yıldan sonra yavaş yavaş FIFA’nın gerisinde kalmaya başladı.

Her sene düzenli olarak PES turnuvaları düzenleniyor ancak 2020 yılında düzenlenecek olan şu zamana kadar yapılanların arasında en büyüğü olacak. Turnuvanın isminin “eFootball PES 2020” olacağı açıklandı. eFootball PES 2020’de iki farklı eleme olacak. eFootball.open ve eFootball.pro. İki turnuvada da ödül dağıtılacak. eFootball.open dünya üzerindeki her oyuncuya açık olacak. Pro ise anlayacağınız üzere sadece profesyonel oyunculardan oluşacak.

Şirket ilerleyen günlerde yeni bilgilerin geleceğini belirtti Bakalım 2020 Konami’nin yılı olacak mı?

 

Şu an bir Playstation kafeye girseniz Playstation 3’te PES 13 oynayan insanlar görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir