mix

Alinity, uygunsuz görüntü nedeniyle Twitch’ten geçici olarak banlandı

Yayın sırasında yaptığı bir etkinlikte uygunsuz görüntüler sergileyen Kolombiyalı yayıncı Alinity geçici olarak Twitch’ten banlandı.

Alinity topluluk tarafından çokça eleştirilen bir yayıncıydı. Yayıncı birçok kişiye göre Twitch tarafından korunuyordu. Daha önce kedisine alkol veren, bir oyun sırasında kedisini masadan fırlatan yayıncı bu tarz görüntülere rağmen hiçbir yaptırım almamış ve büyük tepki toplamıştı, hatta bazıları hayvan haklarına başvurmuştu. Bununla beraber başka yayıncılar çok daha küçük sebeplerle süreli ya da süresiz uzaklaştırılması Alinity’ye gelen tepkileri arttırıyordu.

Dünkü yayın sırasında yaptığı bir etkinlikte “yanlışlıkla” Twitch için uygunsuz görüntüler vermesi sonrasına topluluk hemen tepki yağdırmaya başladı. Sosyal medya üzerinden Alinity’nin artık banlanması gerektiğiyle alakalı çokça paylaşım yapıldı.

Yayından bir süre sonra önce Alinity bir duyuru ile kendisini banladığını açıkladı. Platformun konu ile alakalı açıklamasından bağımsız olarak üç gün boyunca kendisini banladığını ve bunun adil olduğunu söyledi. Tepkilerin devam etmesi üzerine devam eden açıklamalarda Twitch’in ban sisteminin kendi suçu olmadığını söyledi. Son olarak daha önce Twitch tarafından banlandığını, birçok insanın kendisinin korunduğu görüşünde olduğunu fakat bunun bir saçmalık olduğunu yazdı.

Gerek yayın içerisindeki kişisel hareketleri, gerek yayın esnasında kedisiyle olan ilişkisi sebebiyle oldukça fazla eleştirilen yayıncı yine de iyi bir izleyici kitlesine sahipti. Sonuç olarak topluluğun şimdilik istediği oldu diyebiliriz. Alinity’nin ne kadar süre uzaklaştırılacağı henüz belli değil. 24 saat ile bir ay arasında bir uzaklaştırma alması muhtemel. Fakat sevilen diğer yayıncıların hataları üzerine aldıkları banlardan daha kısa sürerse muhtemelen Twitch sosyal medyada büyük eleştirilerin odağı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir