mix

İlklerin kulübü Beşiktaş, 117 yaşında

Türk sporundaki ilklerin altında her zaman imzası bulunan Beşiktaş JK, 117 yaşında! Tarihi başarılarla dolu siyah beyazlı ekip, hem saha içinde hem de saha dışında Türk bayrağını gurur ve onurla taşımaya devam ediyor.

Beşiktaş JK, Türkiye’nin tescil edilmiş ilk spor kulübü unvanını da elinde bulunduruyor. 1903 yılında Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan siyah beyazlılar, 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey’in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü adını almıştır.

Kurulduğu günden bu yana çeşitli armaları kullanan Beşiktaş, 2013 yılından beri aynı armayı kullanıyor. Futboldan masa tenisine, atletizmden kadın basketboluna kadar birçok branşta mücadele etmiş olan Kara Kartal, 2015 yılında espor takımı kurarak dünyada espora giriş yapan ilk profesyonel spor kulübü olmuştur.

2015 yılının ocak ayında bir ilke imza atarak diğer profesyonel spor kulüplerine örnek olan Beşiktaş, her anlamda ilklerin takımı olduğunu herkese bir kez daha gösterdi. 117 yaşındaki koca çınar, League of legends, FIFA, Zula, CS:GO, PUBG, Clash Royale ve Fortnite gibi oyunlarda boy gösterdi.

Espor sahnesine League of Legends ile adım atan ekip, 2015 yılından beri aralıksız olarak Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde mücadele ediyor. 5 yıllık LoL serüvenine 1 uluslararası özel turnuva şampiyonluğu, 1 Şampiyonluk Ligi Mevsim şampiyonluğu, 1 Wildcard şampiyonluğu ve 1 StarLadder i-League şampiyonluğu eklemeyi başaran Vadinin Kartalları, 2020 yılı içerisinde de mücadelesini sürdürüyor.

VFŞL 2020 Kış Mevsimi kapsamında 9 maça çıkan Beşiktaş Espor, kurduğu gelecek vadeden kadrosuyla 4 galibiyete ulaşabildi. Önünde 7 maç daha bulunan takım, şu anda ligde 4. konumda bulunuyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir