Counter-Strike: Global Offensive mix

IEM Katowice A grubu açılış maçları tamamlandı

IEM Katowice A grubunda açılış maçları tamamlandı. İlk turda zafere ulaşan takımlar Vitality, Astralis, fnatic ve Na’Vi oldu.

Heyecanla beklenen IEM Katowice 2020 tüm ihtişamıyla başladı. 250.000 dolar ödüllü turnuva A grubundaki maçlarla başladı. İlk eşleşmeler; NiP-Vitality, Astralis-Cloud9, Na’Vi-FaZe ve Renegades-Fnatic şeklinde oldu. Türkiye saatiyle 14.00’da heyecan başladı.

NiP vs Vitality

Grubun ilk maçları NiP-Vitality karşılaşması oldu. Nip-Vitality karşılaşması NiP’nin seçimi olan Vertigo haritası ile başladı. Maça hızlı başlayan İsveçliler 6-1’lik skoru yakalamayı başardı. Farkın açıkmasına Vitalty izin vermeyince maçın ilk yarısı 8-7 NiP üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda neredeyse yeniden doğmuş gibi oynayan Vitality, rakibine çok şans tanımadı ve maçı 16-12 kazanmayı bildi. İkinci harita olan Nuke yine NiP lehine başlasa da Vitality ilk yarıyı önde kapattı. Maçın ikinci yarısında da rakibine şans tanımadı ve maçı 16-10 ile kazanmayı başardı.

Astralis vs Cloud9

İkinci karşılaşma Astralis ve Cloud9 arasında Overpass ve Train haritalarında oynandı. Overpass haritasında Astralis tabanca rouındunu kazanmasına rağmen 4-1 geriye düştü. Akıllara “Astralis kaybedecek mi?” sorusu gelse de Danimarkalılar cevabı vermekte gecikmedi ve ilk yarıda kalan tüm elleri kazanarak 11-4’lük skoru yakaladı. İkinci yarıya da yüksek motivasyonla başlayınca zafer kaçınılmaz oldu ve maçı 16-7 Astralis kazandı. Train haritasında da tabanca roundunu Astralis kazandı. 3-0 öne geçen Danimarkalılar, Cloud9’ın silah almasıyla birlikte ivmeyi kaybetti ve ilk yarı 8-7 Cloud9 üstünlüğü ile tamamladı. İkinci yarıya kendinden emin başlayan Danimarkalılar sadece 4 round daha kaybetti ve maçı 16-12 kazanmayı bildiler.

fnatic vs Renegades

Üçüncü karşılaşma fnatic-Renegades karşılaşmasıydı. 2019’da bıraktığı yerden devam edecen İsveçliler maçı 2-0 kazandı. Maç Renegades’in seçtiği Dust2 haritasında başladı. Baskın bir performansla ilk yarıyı 13-2 tamamlayan fnatic, maçı da 16-4 gibi rahat bir skorla aldı. Rakibinin seçtiği haritada böyle net bir galibiyet alan fnatic kendi seçtiği haritada ise biraz bocaladı. Tüm gücüyle maça odaklanan Renegades, ilk yarıyı 10-5 üstünlükle kazandı. Ancak ikinci yarıda ilkinden bambaşka bir fnatic ile karşılaştılar. Geriden gelen İsveç temsilcisi, maçı 2-0 kazanarak yoluna devam etti.

NaVi vs FaZe

Grubun son karşılaşması Na’Vi-FaZe arasında oynandı. İki ekibin de zafer parolasıyla çıktığı maçın kazananı ancak son haritada belirlenebildi. İlk harita olan Nuke, FaZe tarafından seçilmişti. FaZe başlarda biraz bocalasa da 6-1’lik skoru tersine çevirmeyi başardı. Maçın sonuna kadar sadece 3 round daha kaybettiler ve maç 16-9 skoruyla FaZe lehine yazıldı. İkinci harita Dus2, Na’Vi için “tamam mı devam mı?” anlamına geliyordu. Kıran kırana geçen maçı 16-14 kazanan Na’Vi umutlarını son haritaya taşıdı. Maçı ne kadar istediğini gösteren Na’Vi, maçın ilk yarısını 6-9 geride kapatsa da ikinci yarı maça sımsıkı sarıldı ve sadece 1 round kaybederek maçı 16-10 kazandı.

Böylece IEM Katowice’de yoluna devam eden takımlar Na’Vi, fnatic, Astralis ve Vitality olurken, kaybeden ekiplerin şansı hala devam ediyor. Yarın oynanacak maçlarla üst turda mücadele etmeye hak kazanan takımlar belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir