mix

Hearthstone’un yeni oyun modu Tavern Brawl oldu

Hearthstone’u son birkaç haftada kurcalamadan duramayan Blizzard, oyunun menüsüne geçtiğimiz günlerde ekleyeceğini duyurduğu 4. butonda ne olacağını bugün açıkladı. Tavern Brawl adındaki yeni modda hem arkadaşlarımız, hem de tanımadığımız insanlarla; her hafta değişecek, eşsiz ve kimi zaman da alışılmadık kuralların yer alacağı yepyeni bir arenada mücadele edeceğiz.

Blizzard, Türkçe’ye çevirdiğimizde “Taverna Kavgası” ismini verebileceğimiz bu yeni sistemi açıklarken, “Bir hafta tavernada bulunan hazır destelerle karşılaşırken, bir diğer hafta Tavern Brawl’a özel kurallara göre yeni desteler hazırlamak durumunda kalabilir, başka bir hafta da belli minyonlara güçlendirme geldiğini görebilirsiniz.” ifadelerini kullanıyor.

tavern

Hearthstone’un bu yeni tavernasında dilerseniz yabancılara dalaşıp kavga çıkarabilirken, dilerseniz de arkadaş listenize saldırabileceksiniz. Taverna kavgalarına katılmak ücretsiz olacak ancak Çarşamba ile Pazar arası oynanacak olan her haftalık etkinlik arasında iki gün ara verilecek. Yeni haftanın kuralları, Hearthstone’un Twitter ve Facebook sayfalarından duyurulacak. Tavern Brawl’un çıkışını kutlamak için de Blizzard, açılış sürecinde haftanın ilk oyununu kazanan tüm oyunculara ücretsiz bir kart paketi verecek. Açılış sürecinin ne kadar süreceği ise şimdilik bilinmiyor.

Blizzard, geçtiğimiz hafta da yeni kozmetik ürünlerini duyurmuş, Hearthstone’u daha da hareketli bir oyun haline getirmek istediğini göstermişti. Buna ek olarak, şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da, BlizzPro sitesinin yazdığına göre Battle.net üzerindeki arkadaş ekleme limiti de 100’den 200’e çıkarılmış durumda. Blizzard bu konu hakkında sessiz kalmasına rağmen, BlizzPro test edip onayladığını ısrarla vurguluyor.

Yeni Tavern Brawl modu, kahramanlar, kozmetikler ve düzenlenebilir desteler, Haziran ortası için planlanan Hearthstone 2.7 güncellemesi ile birlikte yayına alınacak. Bugünler itibariyle de Haziran ortasına geldiğimiz düşünülürse, Hearthstone oyuncularının tavernada kavgaya girmesine kısa bir süre kaldı diyebiliriz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir