mix

Haziran ayında bazı Twitch yayıncıları açtıkları bir şarkıdan dolayı 24 saatlik ceza aldı

Geçtiğimiz ay bir grup Twitch yayıncıları, rapçi Juice WRLD’e ait olan bir şarkıyı yayında açtıkları için Digital Millenium Copyright Act ihlalinden dolayı 24 saatlik uzaklaştırma aldı. Twitch bu konu hakkında yorumda bulunmazken, Fortnite oyuncusu Daequan Loco, Overwatch League oyuncusu Jay “sinatraa” Won, yayıncı Félix “xQc” Lengyel, Pokelawls, Avery “Avxry” Lopriore, Kristen “KittyPlays” Valnicek bu uzaklaştırmadan etkilenen bazı popüler yayıncılar oldu.

DMCA kanununu servisleri telif hakları ihlalinden koruyan bir kanun olarak açıklayabiliriz. Twitch’te bu kural hakkında açık bir şekilde ihlal edilmesi durumunda derhal ceza verildiği, ihlalin tekrarlanması halinde kalıcı uzaklaştırma alınabildiği belirtiliyor.

Twitch ile ilgisi olan herkes müziğin bazı yayıncılar için fazla önem taşıdığını bilmektedir. Bazı yayıncılar bağış üzerinden izleyicilerinin şarkı isteğinde bulunmasına izin vermektedir. Yaşanan bu olaylardan sonra Twitch kullanıcılarının yayın süresince açtıkları müzikleri gözden geçirmesi gerekebilir.

Olayların yaşanmasından birkaç gün sonra Juice WRLD, Twitter üzerinden şarkılarından dolayı ceza alan herkesten özür dilediği, bunun bir daha yaşanmamasını için gereken sorumlulukları alacağı açıklamasını yaptı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir