mix

Gillette, Edward Gaming’e sponsor oldu

Espora yönelik ilgisini geçtiğimiz aylarda belli eden dev marka Gillette, sektördeki ilk takım ortaklığını League of Legends Çin ligi LPL’de mücadele eden Edward Gaming ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Birlikteliği şirketin ilk global espor takım ortaklığı olarak açıklayan Gillette, yeni anlaşmadan duyduğu heyecanı da vurguladı.

Hâli hazırda sporun birçok alanında büyük takımlarla ortaklıklar yürüten Gillette, espora girişini bu yılın başında ESL ile birlikte çalışarak IEM Katowice’e sponsor olarak sergilemiş, aynı süreçte League of Legends’ın unutulmayacak efsanesi xPeke’yi de Neymar, Tiger Woods, Thierry Henry gibi isimlerin yanına alarak Gillette sporcusu ilan etmişti. Şirket bu birliktelikler ve IEM Katowice’deki ilgiden ciddi şekilde etkilendiğini ve espor yatırımlarını devam ettirmek istediğini vurgulayarak son hamlesini Çin’in güçlü ekibi Edward Gaming ile gerçekleştirmiş oldu. Aradaki anlaşmanın detaylarına dair bilgi verilmezken, EDG’nin sahibi David Ng basın açıklamasında Gillette’in birlikte çalıştığı dünya markası takımlar arasında ilk espor takımı olmaktan gurur duyduklarını açıkladı. Gillette’in Barcelona ve New England Patriots gibi dev geleneksel spor kulüpleri ile de sponsorluk anlaşmaları bulunuyor.

Esporun güçlü organizasyonlarından Edward Gaming, geçtiğimiz mevsim LPL B Grubu’nda lig şampiyonu Team WE ile ilk sırayı paylaşarak play-off’lara kaldı. Yarı finalde Royal Never Give Up’a 3-1 mağlup olduktan sonra ise üçüncülük maçında OMG’yi yenerek sezonu üçüncü tamamladı. Worlds 2016’da da çeyrek final gören EDG’nin arkasında Gillette gücüyle Yaz Mevsimi’nde çok daha iddialı olacağını söylemek mümkün.

Bununla birlikte espora yapılan yatırımların prestiji ve marka değerinin de gün geçtikçe arttığını belirtmek gerekiyor. Daha önce Danimarkalı organizasyon Astralis’e Audi sponsor olmuş ve SK Gaming de Visa ile anlaşmıştı. Ülkemizde de Ülker direkt Şampiyonluk Ligi’ne sponsor olurken, SuperMassive’in MSI öncesinde aldığı Carl’s Junior sponsorluğu özellikle batı dünyasında büyük ilgi çekmişti.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir