mix

Gerard Pique, espor projesi için iş ilanı açtı

Geçtiğimiz ay espor için önemli yatırımlar yapacağını açıklayan Barcelona’nın başarılı defans oyuncusu Gerard Pique, fazla detaya inmese de yeni planını duyurdu. İspanyol oyuncu, eFootball.pro adını verdiği projeyi duyururken, “esporda geleceğin futbolunu yaratmak için” kendisi ve takımına katılacak espor profesyonelleri aradığını açıkladı.

Yeni açılan web sitesi, Pique’nin gelecek planlarına dair detaylı bilgiler içermese de açılan pozisyonlar için sağlanan iş tanımlarının nispeten bir fikir verdiğini söyleyebiliriz. Şu an için Pique’nin aradığı kişiler arasında espor tecrübesi ve bilgisi bulunan espor takım yöneticileri, pazarlama ve içerik sorumluları, satış yetkilileri ve etkinlik organizatörleri bulunuyor. Çoğunlukla Barcelona’da çalışacağı belirtilen kişiler için aranan en önemli özellik ise espor ve futbol tutkusu.

İş başvurularının tamamında yer alan ortak tanıma göre Gerard Pique ve ekibi “futbol ile esporu bir araya getiren yeni bir projeye” sahip. Ancak ne yazık ki projenin detaylarına dair farklı bir bilgi bulunmuyor, sadece başvuracak kişilerin belirtilen alanlarda iş tecrübesine sahip olması, espor pazarını tanıyor olmaları ve belirttiğimiz gibi espor ile futbol tutkusuna sahip olmaları isteniyor.

Pique’nin espor hamlesi ilk olarak 22 Şubat’ta katıldığı bir radyo programı sonrasında ortaya çıkmıştı. Ünlü oyuncu o zaman da detay vermemiş, takım kurmak gibi bir yol yerine kendi organizasyonunu başlatacağını söylemekle yetinmişti. Nitekim Pique’nin en iyi bildiği futbol üzerinden espora adım atması oldukça mantıklı, şu an için tahminlerimiz FIFA çevresinde oluşacak ve turnuvalar düzenleyecek, espor kanadı pek gelişmeyen futbolu canlandıracak bir organizasyon olacağı yönünde. Gelişmeleri takip edecek ve yina aktarıyor olacağız.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir