mix

Gen.G Esports, NBA 2K Ligi’nde mücadele edecek takımını duyurdu

Global espor organizasyonu Gen.G, NBA 2K liginde Gen.G Tigers of Shanghai adıyla yarışacaklarını ilan etti. Yeni kurulan bu organizasyon, Kuzey Amerika dışında bulunan ve NBA ile doğrudan bağlantılı olmayan ilk takım olma özelliğini taşıyor.

https://www.instagram.com/p/B7hdhkylWmM/

Duyuru, Seul’deki Nexon Arena’da NBA 2K League APAC Invitational sırasında şirketin CEO’su Chris Park tarafından yapıldı. Organizasyon, geçen eylül ayında lige katılacak zemini oluşturduğunu açıklamıştı. Chris Park gelişmeler hakkında şöyle konuştu: “2020 sezonu hem Gen.G için hem de NBA’in Asya’daki parlak geleceği için tarihi bir yıl olacak.”

Gen.G ve NBA 2K, rekabeti küresel düzeye yayabilmek için birlikte çalışıyorlar. Uzun vadeli ve stratejik bir ilişki olarak tasarlanan bu ortaklık, NBA’in Amerika kıtası dışındaki tanınırlığı açısından da önem taşıyor.

Organizasyon daha önceden de 20 Çinli oyuncunun katıldığı Shanghai Invitational turnuvasına ev sahipliği yapmıştı. Burada yarışan yedi oyuncu daha sonrasında APAC Invitational’da da mücadele etti. Bu oyuncular Çin NBA 2K takımları için de bir seçenek olacaklar.

Şangay merkezli bir marka olan Gen.G’nin takımı ilan etmesi sonrasında Çin sosyal medyası olan Weibo’da bir kanal oluşturuldu. Bu kanal, takım hakkındaki gelişmelerin hayranlarıyla buluşmasına aracılık edecek.

Yaklaşık 500 milyon NBA takipçisinin olduğu Çin için bu girişim, oldukça umut verici görünüyor. Gen.G tarafından başlatılan bu atılım, geniş bir pazarın olduğu Çin’deki diğer girişimciler için de örnek teşkil edecektir. Weibo lansmanı da Çin’deki pazarın ne kadar güçlü olduğu hakkında ilgililere bir fikir verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir