mix

Gen.G, NBA 2K League’e katılacak

Asya merkezli Gen.G, NBA 2K League’e Kuzey Amerika’nın dışından katılacak olan ilk organizasyon oldu.

NBA’in dünya üzerindeki değeri ve çektiği ilgi tartışılamaz bir gerçek. Sektörün espor ayağı olan NBA 2K League de her geçen gün artan bir ilgiyle karşı karşıya. Toplamda 22 takımının mücadele ettiği lige bu yıl 2 ekleme daha yapılacak. Bunlardan bir tanesi NBA ekiplerinden Charlotte Hornets. Michael Jordan’ın sahipleri arasında yer alan ekip spora girmeye karar verdi. Lige son eklenen ekip Gen.G oldu. Gen.G, NBA 2K League’e Kuzey Amerika’nın dışından katılacak ilk organizasyon oldu.

Özellikle League of Legends ve Overwatch takımlarıyla bilinen organizasyon kurulduğu günden bu yana sektöre önemli yatırımlar yaptı. Geçtiğimiz haftalarda Los Angeles’ta yeni bir tesis kuran ekip dünya genelinde bilinen bir marka olma yolunca emin adımlarla ilerliyor. Gen.G’nin Los Angeles’ta kurduğu tesise ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yapılan açıklamaya göre takım Şangay, Çin merkezli olacak, oyuncular lig başlayana kadar Los Angeles’taki antrenman tesislerinde çalışmalarını sürdürecek. Bu haberle birlikte gelecek mevsim NBA 2K League’de 24 takım olması da kesinleşti. Ligin son şampiyonu Timberwolves Gaming olmuştu. Bu yıl ise daha fazla takım katılacağı için rekabet de aynı şekilde artacaktır.

Gen.G, NBA 2K League’e katılmasının ardından sektördeki saygınlığını daha da arttırdı. Asya merkezli organizasyon gelecek günlerde kadrosunu açıklayacaktır. Bakalım takım nasıl bir performans sergileyecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir