mix

Game Developers Conferece, corona endişesi nedeniyle ertelendi

San Fransisco’da gerçekleştirilmesi planlanan ve oyun sektöründeki büyük isimlerin katılımlarıyla gerçekleşen Game Developers Conference, corona virüsü tehdidi nedeniyle ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde, birçok büyük şirketin sağlık endişeleri nedeniyle Game Developers Conference’a katılmayacağını bildirmiştik. Sony, Microsoft, Epic Games, Unity, Activision, Blizzard, Amazon, Facebook gibi bir sürü büyük firma, konferansa katılmama kararı almıştı.

Dünya üzerinde yayılmaya devam eden ve şimdiden 2,800’den fazla can alan virüs, yöneticileri de korkutmuş olacak ki etkinliği erteleme kararı aldılar. Game Developers Conference, kararı şöyle bir açıklama ile duyurdu;

“Oyun geliştirme endüstrisindeki ortaklarımıza ve topluluğa danıştıktan sonra, Mart ayındaki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nı erteleme kararı aldık. Geçtiğimiz yılı danışma kurullarımız, konuşmacılarımız, katılımcılarımız ve etkinlik ortaklarımızla gösteriye hazırlanarak geçirdikten sonra, sizi şu anda misafir edemeyeceğimiz için gerçekten üzgün ve hayal kırıklığına uğramış durumdayız.”

“Tüm müşterilerimize ve ortaklarımıza destekleri, açık fikirleri ve teşvikleri için teşekkür etmek istiyoruz.” dedikten sonra etkinliğin iptal olmadığını açıkladılar. Sadece normalde Mart ayında yapılması planlanan konferans, henüz belirsiz bir tarihe ertelendi fakat plana göre 2020 yılı içerisinde etkinlik gerçekleşecek.

Dünya’daki en büyük oyun geliştiricilerinin toplanacağı bu konferansın iptal edilmesi, oyun sektörünün de virüsten ne kadar etkilendiğini gösteriyor. Çin’den bütün dünyaya yayılan corona, gerçek adıyla Wuhan, virüsü bir süre boyunca toplu etkinliklerin sonunu getirebilir. Önümüzdeki günlerde Comicon tarzı etkinliklerin de virüs nedeniyle ertelendiğini görebiliriz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir