mix

Futbol Yıldızı Gareth Bale, espor kulübü kurduğunu açıkladı

Gallerli futbol yıldızı Gareth Bale, Ellevens Esports adındaki yeni takımını duyurdu. Kulübün sponsoru ise 38 Entertainment Group olacak.

Günümüzde espor yükselen bir furya olmaya devam ediyor. Profesyonel oyuncuların kendi takımlarını kurarak veya dolaylı yoldan yaptığı yatırımlarla sektörün tanıtımına ve gelişimine doğrudan katkı sağlıyor. Shaquille O’Neal, Ronaldinho, Jimmy Rollins ve Van Dijk’tan sonra, Antoine Griezmann da kendi kurduğu takım Grizi Esport ile sahneye giriş yapmıştı. Bale’den de ezeli rekabeti devam ettirecek bir adım geldi. 3 Şubat’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ellevens Esport’u kurduğunu açıkladı ve kulübü tanıttı. El Clasico heyecanı dolaylı yoldan esporda da yaşanacak.

Gareth Bale, açıklamasında şunları söyledi: “Sahada amacım her zaman kazanmak. Ellevens Esports ile bu kazanma tutkum da aynı derecede önemli olacak. Futbol ve internet sporları arasında benzerlikler var. Çünkü oyununuzun zirvesine ulaşmak için gerçek bir özveri ve fedakarlık gerekiyor. Çeşitli oyunlarda Ellevens için birinci sınıf oyunculardan oluşan bir takım kurmak istiyorum. Oyuncularımızı seçerken orada bulunmak gerçekten heyecan verici. Yeni yetenekleri ortaya çıkarmak, sürecin en heyecan verici parçası diyebilirim.”

Organizasyon, öncelikli olarak FİFA eClub’ta yarışacak oyuncularla sözleşme imzaladı. Bale, giydiği forma numarasının da 11 olması sebebiyle, 11 farklı espor dalında yarışmak istediğini de söyledi. Fortnite, Rocket League, CS:GO, Rainbow Six, Call of Duty, Overwatch, Dota2, Apex Legends, Street Fighter ve PUBG, Bale’ın planları arasında bulunuyor. Girişim, taraftarların ilgisini çekmekle beraber belki profesyonel oyuncuların da espora katılmaya teşvik eder.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir