mix

Fortnite’ta Eğik Kuleler yok mu oluyor?

Her hafta getirdiği yeniliklerle gündemden bir türlü düşmeyen ve Twitch’te 1 numarayı garantileyen oyun Fortnite için yeni bir iddia ortaya atıldı!

Son gelen güncellemelerle gökyüzüne bakıldığında meteorvari bir mavi kuyrukluyıldız gözükmeye başlamıştı. Hakkında çeşitli teoriler olsa da, oyuncular tarafından en çok kabul edileni; bu meteorun Eğik Kulelee’e çarparak var olan bölgeyi yok edip yeni bir bölge ortaya çıkaracağı yönünde.

Söylentilere göre Eğik Kuleler, yapımcıların istediği oyun deneyimine ters bir etki yaratmakta. Oyuncuların büyük bir bölümü, sandık ve çatışma açısından zengin olan bu bölgeye inme eğilimi gösteriyor. Birinciliğe oynayan oyuncuların çoğu, bu bölgeyi kazanarak en güçlü rakiplerini eleyerek

oyuna başlamak istiyor. Her ne kadar canlı çıkması zor olsa da bu durum, Epic Games’in istediği oyun deneyimini aksi yönde etkiliyor.

 

 

Fortnite’ın korumaya çalıştığı değerlerden biri olan, haritanın tamamında her an ortaya çıkabilecek aksiyon ihtimalini azalttığı artık bilinen bir gerçek. 100 oyuncunun ortalama 30-40’ı Eğik Kuleler’e indiği için, haritanın geri kalanında daha sade ve sakin ortamlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle Eğik Kuleler’in yerine, sandık açısından daha fakir bir bölgenin gelmesi haritanın geri kalanındaki aksiyon ihtimallerini yükseltecektir.

Bir diğer kanıt ise, konsol kollarına gelen rastgele titreme özelliği! Reddit’te açıklanan bu özellik, oyunu farklı zamanlarında farklı durumlarda ortaya çıkan bir kaç titreme formunu kapsıyor. Mors alfabesine çevrildiğine Eğik Kuleler’in haritadaki koordinatlarını veren bu titreşimler, iddianın en büyük destekçisi konumunda.

“Yok olma”nın ne zaman gerçekleşeceği hakkında henüz güvenilir bir tarih olmasa da 3. sezonun bitişi, 4. sezonun başlangıcı en güçlü adaylar arasında.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir