mix

FM 2016, 100 TL’den ön siparişe açıldı

Menajerlik dendiğinde akla gelen ilk oyun olan Football Manager’in en yenisi FM 2016, ön siparişe açıldı. 50 ülkenin liglerini içeren ve kıyasıya bir şampiyonluk yarışı sunacak olan Football Manager, bu haberiyle de oyun severleri bir hayli heyecanlandırdı. 

Her yıl kendisini geliştiren seri, bu yıl yeni oyun modlarını da beraberinde getiriyor. “Create a Club” adıyla gelen yeni oyun modunda oyuncular kendi takımını oluşturup istediği bir ligde mücadele edebilecek. Takımınızın adını, kadrosunu hatta renklerini belirmek tamamen size kalıyor. Bir diğer yeni oyun modu ise “Fantasy Draft”. Belirli bir bütçe ile kendi takımınızı oluşturduğunuz bu oyun modunda sıfırdan bir kadro kuruyorsunuz ve küçük bir ligde başlıyorsunuz. Oyuna eklenen ufak çaplı yeniliklerden en dikkat çekeni ise menajerlerin artık saha kenarında gözükecek olması. Maç atmosferini yansıtmada bu yeni özelliğin etkisi kuşkusuz bir hayli fazla olacaktır. Ayrıca 2000’den fazla yeni animasyonun oyuna eklendiği de gelen haberler arasında.

Son yıllarda özellikle maç motorundan şikayet eden oyuncuları, yapımcılar bu sefer dikkate almış gözüküyor. Sık sık sakatlık ve kırmızı kart durumlarının oyunda aşırı görülmesi bir süre sonra oynanışı çok zorlaştırır hale getiriyordu. Görsel ve gerçeklilik anlamında herhangi bir eksiği bulunmayan FM 2016’da maç motoruna daha çok odaklanılacağı önceden gelen haberler arasındaydı. Bu konu üzerinde ne kadar çalışıldığını ise oyunu oynamaya başladığımızda öğrenmiş olacağız.

Playstore ve Steam üzerinden 100 TL ile ön siparişe açılan FM 2016, 13 Kasım 2015 tarihinde çıkacak. Ön sipariş veren oyuncular, özel Football Manager belgeseliyle birlikte oyunun betasına da erken erişim imkanı bulacak. Son olarak oyunda Türkçe dilinin de yer alacağını hatırlatalım.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir