mix

FC Barcelona espor sahnesine adım atıyor

İspanya’nın önde gelen ekonomi ve iş dergilerinden Palco23’ün haberine göre, dünyanın en büyük spor kulüpleri arasında yer alan FC Barcelona, espor sahnesine adım atacak.

Son yıllarda özellikle köklü Kuzey Amerika spor organizasyonlarının dahil olup, büyük yatırımlar yaptığını gördüğümüz espor, yavaş yavaş Avrupa’da da popülaritesini artırıyor. Schalke 04, PSG, AS Roma, Anderlecht ve daha bir çok takımın yanında, ligimizde de Beşiktaş’ın öncülüğünde Galatasaray ile Fenerbahçe de espor camiasına girme kararı aldı. Bu takımlar League of Legends başta olmak üzere genellikle FIFA ve CS:GO kadroları kurup, günden güne büyüyen bu sahneye giriş yapıyorlar. Son olarak da Avrupa, hatta dünyanın en önde gelen spor kulüplerinden biri olan ve kurulduğu yıldan itibaren sayısız başarıya imza atmış FC Barcelona, Palco23’ün yayınladığı makaleye göre espor ile ciddi şekilde ilgileniyor.

Yazıda yer verilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Schalke 04 ve ardından PSG’nin takımlar kurup ligde mücadele etmesi, zaten espor pastasından pay almayı düşünen Barcelona’nın işini kolaylaştırmış. Ekip şu an itibariyle konuyla ilgili kapsamlı araştırma yaptıktan sonra bu dünyaya bomba gibi bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Pique espora yatırım yapmak istediğini açıklamış, ardından Neymar, SK Gaming’in CS:GO takımında yer alan oyunculardan bazılarıyla bir araya gelerek antrenman yapmıştı. Şu an ise bu iki oyuncunun formasını terlettiği FC Barcelona kulübünün, tarihi kesin olmamakla birlikte, espor sahnesine giriş yapacağı ortaya çıktı. Ekibin bu endüstriye hangi oyunla ve ne zaman gireceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Ligimizde yer alan Fenerbahçe – Galatasaray derbisi gibi, EU’da da Real Madrid’in de takım kurması ile el clasico izleme olanağına sahip olmak, seyircileri şüphesiz ki çok mutlu edecektir.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir