mix

Fallout 4, 10 Kasım’da çıkacak

E3 2015’in start almasından bir gün önce ilk basın lansmanını yapan Bethesda, yıllardır beklediğimiz Fallout 4’ün çıkış tarihini sonunda açıkladı. Bunu açıklaması yetmezmiş gibi, upuzun bir oynanış videosu izletti.

Oynanış videosunda ilk olarak karakter oluşturma ekranı gösterilirken, Fallout 4’te insanların yine bir garip görüneceğini söylememiz gerekiyor. Ancak karakter oluşturma süreci daha iyi bir şekilde tasarlanmış. Eski oyunlardaki gibi bir şeyleri sağa sola sürüklemek yerine, daha karakterize özellikler seçerek yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra ise günümüzden 200 yıl sonrasında hızlı bir geçiş yapıyoruz. Bethesda, karakterimizin bu süreçte nasıl hayatta kaldığını açıklamasa da, oyundan ilk kareler Fallout 3’ün çok daha güzel görünen bir hâli olacağını göstermiş oldu. Minik ve oldukça ilginç bir ekstra ise, karakterimizin başkalarıyla diyalog kurarken ortamdan çıkıp gidebileceğini öğrenmemiz oldu. Yani birileriyle konuşurken tam sohbetin ortasında kalkıp gidebileceğiz. Bu durum, insanların karaktere dair fikirlerini nasıl etkileyecek, merakla bekliyoruz.

Bunlara ek olarak, Bethesda Fallout 4’te inanılmaz bir yapı oluşturma imkanı bulacağımızı gösterdi. Skyrim ek paketlerindeki ev tasarlamaya benzeyen yapı oluşturma, elektrik şebekeleri, terminaller, tuzaklar gibi Fallout dünyasına çok daha uyan farklı özellikler barındırıyor. Benzer şekilde silahlar ve zırhlar üzerinde de detaylı bir şekilde değişiklik yapılabiliyor. Sistem daha önce görmediğimiz ölçülerde özelleştirilebilen bir yapıya sahipken, Laser Pistol silahımız istersek Laser Sniper, istersek Laser Shotgun bile olabiliyor. Tamamen size kalmış bir şey.

Son bir şey de, Fallout’taki Pip Boy’un gerçek hayatta oyunun Collector’s Pack hâlini satın alanlara verilecek olması. Aynı oyundaki gibi telefonunuzu takıp kullanabileceğiniz bir Pip Boy’a sahip olma ihtimaliniz bulunuyor. Oyun ile etkileşimi sağlayacak olan mobil uygulama üzerinden neler yapılabileceğine dair ise hiçbir fikrimiz yok. Oyun içinden görüntüler ve gerçek Pip Boy’u aşağıdaki galerimizden görebilirsiniz.

E3 2015’in açılışını simgeleyen Bethesda basın toplantısı, Fallout 4 için 10 Kasım’a kadar biraz daha beklememiz gerektiğinin söylenmesiyle son buldu. Bu zamana kadar beklemiş oyuncular olarak da 10 Kasım’ın hızlıca geleceğinden eminiz. Merakla, heyecanla ve içimiz kıpır kıpır bir şekilde bekliyoruz.

[interaction id=”5578242584caec334b786973″]

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir