Dota 2 mix

Fade, emeklilikten geri dönüyor

Daha önce emekliliğini açıklayan eski Vici Gaming kaptanı, Aster’a katılarak profesyonel arenaya geri dönüyor.

Emekliliğini sadece 2 hafta önce açıklayan Pan “Fade” Yi, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla kararını değiştirdi. Oyuncu serbest oyuncu statüsüyle Team Aster’a katıldı ve Sccc ile beraber ikinci serbest oyuncu statüsünde bir yıldızı takıma katan ekip, Dota Pro Circuit sezonu için kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Fade sosyal medya hesabından The International 2019 ve Royal Never Give Up olaylarıyla alakalı uzun bir yazı yayımladı. RNG takımı daha önce TI9 sırasında Fade ile Vici Gaming yetkililerinin haberi olmadan usülsüz bir şekilde görüşmekle suçlanmıştı. Vici Gaming yöneticilerinden biri de eski kaptanlarınadn bir açıklama beklediğini ima etmişti.

Oyuncu emekliliğini iki hafta önce açıklamıştı fakat Vici Gaming ile sözleşmesi dün bitti. Böylelikle Aster’a kolay bir şekilde transfer olabilen isim, TI9 öncesi sözleşmesinden haberdar olan birkaç takımın da kendisiyle iletişime geçtiğini belirtti. Oyuncu TI sırasında gelen teklifleri reddettiğini ve seçenekleri ancak turnuvadaki sonuçlar sonrası değerlendirdiğini yazdı.

Vici Gaming’le geçirdiği 3 sezon sonrasında, deyim yerindeyse, olaylı bir emekliliğe ayrılış için pişman olduğunu belirten Fade, TI9’I kaybettikten sonra başka bir takıma gitmenin eski takım arkadaşları için ihanet olduğunu düşünüdü ve bu yüzden emekli olmayı daha uygun bir seçenek olarak gördü. Fakat uzun süre düşündükten sonra bunun korkaçka bir karar olduğuna karar veren Fade ani bir karar değişikliğiyle Aster takımının teklifini kabul ederek profesyonel arenaya geri dönmüş oldu.

Fade, eski rolünden farklı olarak yeni takımında hard support rolünde oynayacak. Takıma yeni katılan bir başka isim Sccc de rol değişikliğine giderek Aster için hard carry rolünde oynayacak.
Çin’in efsane oyuncularından BurNing’in 2018 yılında kurduğu Team Aster, şimdiye kadar istediği sonuçları elde edememişti. Bu sene takım, Fade ve Sccc gibi kendini kanıtlamış yetenekler ile istikrar yakalamayı ve istediği başarıları elde etmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir