Counter-Strike: Global Offensive mix

FACEIT, FLASHPOINT elemelerinden dolayı özür diledi

FACEIT, 9 Şubat’ta gerçekleşen FLASHPOINT Europe Open Qualifier 3’te yaşanan olumsuz durumlar için özür diledi. Bu durumun öncesinde FACEIT, tüm katılımcıların yeniden kaydolarak yarışmasını gerektiğini söyleyen bir metin yayınlamıştı.

Bu açıklamanın üzerine oyunculardan ve organizasyonlardan yoğun tepki gelmişti. FACEIT organizasyonu tarafından yayınlanan özür metni, son birkaç gün içerisinde gerçekleşen olaylardan etkilenen herkesi kapsıyor.Açıklamada, katılımcıların yeniden seçilmesinin elemenin ilk iki turunda tutarsızlıklara neden olan ve öngörülemeyen teknik bir nedenden dolayı tek bir takımın iki farklı rakiple eşleşmesine neden olduğu söylendi.

500’den fazla takım yer aldığı için “hangi maçların güvenilir bir sonuca sahip olduğunu tam olarak anlamak” çok zaman alacaktı. Bu durum, elemelerin aynı tarihte bitmesini engelliyordu ve elemeler de birbirlerini izleyen günlerde gerçekleşiyordu.

Böyle bir sorunla dört yıldır ilk kez karşılaşıldığını belirten FACEIT, “Maalesef durumu stabilize edemedik. Bu nedenle turnuvanın da sağlıklı bir şekilde devam edeceğinin garantisini veremedik. Herkesin alınan karardan memnun olmadığının farkındayız. Ancak o anda bizim için alınabilecek en iyi karar bu şekildeydi.”

FACEIT aynı zamanda organizasyon ve FPL-C çalışanı Yacine “yzn” Laghmari arasında yaşanan gerginlik için bir kez daha özür diledi. “Bu konuşma sırasında sayfa yöneticisinin tutumu uygun değildi. FPL’in temsil ettiği şeye kesinlikle uymayan bir eylemde bulundu. Söz konusu sayfa yöneticisi görevinden alındı ve FPL-C’den tekrar özür diliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir