mix

Facebook, yayın platformu fb.gg’yi duyurdu

Gaming Creator pilot programı bir süredir aktif olan sosyal medya devi Facebook, oyun içeriği için oluşturduğu fb.gg adlı sayfayı geçtiğimiz gün duyurdu. 

Oyun terminolojisinin en çok kullanan terimi olan gg (good game) uzantılı Fb.gg sayfası Twitch’e benzer bir şekilde işlev görecek. Sayfada tüm gaming videoları ve canlı yayınların bulunmasının yanı sıra kullanıcılar oyunlara göre içerikleri kategorilendirebilecek.

En çok göze çarpan şeylerden birisi Facebook’un yayıncıları “gaming creators” olarak tanımlaması. Bu sistemi Twitch’in partnerlik programına benzetebiliriz. Fb.gg’deki öne çıkan diğer bir özellik ise sol frame’de daha önce takip ettiğimiz sayfaların ya da yayıncıların gözükmesi.

Sosyal medya devi ayrıca gelir konusundaki sistemini de açıkladı. Level Up adı verilen program önümüzdeki aylarda oyuna getirilecek ve izleyicilerin yayıncılara “Facebook Stars” olarak bağış yapmasına olanak sağlayacak. Yayıncılar her bağış için 0.01 dolar alacak, Facebook ise kendi payını alacak. Bu oranın kullanıcının ne kadar Stars satın aldığına göre değiştiğini de ekleyelim.

Gaming Creator programına dahil olabilmek için yayıncıların en az 100 takipçiye shaip olması ve son iki haftada farklı iki günde en az dört saat yayın yapmış olması gerekiyor. Programa dahil olduktan sonra ise özel kullanıcı desteği ile HD 1080p 60fps yayın için gerekli olan teknik bilgiler paylaşılacak. Facebook’un yine Twitch’in partnerlik programına benzer abone olma sistemini de önümüzdeki aylarda kullanıma sunacak.

Facebook bu tür atılımlarla en büyük rakibi Twitch’in hızına ulaşmaya çalışıyor. Şu anda Facebook’ta ESL One, ESL Pro League, H1Z1 Pro League, Paladins Pro League ve Gfinity Elite Series’in yayın hakkı bulunuyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir