mix

Facebook’ta oyun yayınları başlıyor

Artık neredeyse tüm sosyal ağların olmazsa olmazı konumuna gelen canlı yayınlar, dünyanın en büyüğü Facebook’ta da kısa süre içerisinde en çok kullanılan özelliklerden biri hâlini aldı. Nitekim canlı yayın pastasının büyük bir dilimi Twitch ile oyunlarda olduğu için, Facebook da bu alandan geri kalmamayı tercih etti ve platformda artık bilgisayarlar üzerinden oyun yayınlarının yapılabileceğini duyurdu.

Bugünden itibaren tüm oyuncular, oynadıkları oyunu direkt bilgisayarlarından Facebook’taki kişisel profillerinde canlı yayınlayabilecek. Facebook’tan yayına geçmek için ana sayfanın en üstünde çıkan “Canlı Video” bağlantısına tıklamak ise yeterli olacak. Uygulama daha yeni başladığı için herkeste bu seçenek çıkmazken, bu adresten yayın yapmak için gerekli tüm bilgilere ulaşabilir ve oyunları Facebook’ta yayınlamaya başlayabilirsiniz.

Facebook’taki oyun yayınları için aynı zamanda bilgisayardan harici donanım kullanımı da mümkün olacak. Bu seçenek daha önce sadece Sayfa sahipleri için geçerli olurken, sosyal ağın oyunculara da aynı imkanı sağlaması oldukça önemli. Şirketin yeni gelişmeyi duyururken yaptığı oyun vurgusundan da bahsetmek gerekiyor. Açıklamasında özellikle oyuncuları çağıran Facebook, yeni özellik ile “PC oyunlarını arkadaşlarınıza ve takipçilerinize yayınlamak hiç olmadığı kadar kolay” ifadelerine yer verdi.

Yeni özellik aynı zamanda Facebook’u da direkt Twitch’in rakibi konumuna getirdi. Elbette yılların alışkanlığı ne ölçüde bozulur, oyuncular sosyal ağa geçer mi bilinmez ancak Twitter gibi Facebook’un da önemli turnuvalarda yayınlara başlaması ve yatırım yapması nihayetinde Twitch’ten kullanıcı kapmasını da sağlayabilir.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir