mix

Espor organizasyonları, IMAX ekranlarına geliyor

Sinema ile yolları bir şekilde kesişmiş neredeyse herkesin duyduğu IMAX teknolojisi, tutkuyla bağlı olduğumuz espor ile birleşiyor. IMAX Corp, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile espor organizasyon şirketi Vindex ile bir partnerlik anlaşması imzaladı.

Daha büyük, daha kaliteli ekranlarda ve sinema salonu konforunda espor karşılaşmaları izlemek, gelecekte çok da uzakta gözükmüyor. Geçtiğimiz sonbaharda kurulan Vindex, dünya genelindeki IMAX salonlarına özel olarak yeni espor etkinlikleri düzenlemek için şirketle bir anlaşma imzaladı.

Vindex ve IMAX, izleyicilere eşsiz bir izleme tecrübesi sunmak, dünyadaki espor fanlarına organizasyonları ve karşılaşmaları kaliteli, büyük ekranlarda getirmek için beraber çalışacaklar. Anlaşmanın ana kaynağı ise Vindex Studios olacak. Bu stüdyolar, içerik geliştirmeye, dağıtmaya ve para kazanmaya odaklı.

Vindex’in CEO’su Mike Sepso bu anlaşmayla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Espor endüstrisi bundan önce IMAX gibi geniş ve eşi benzeri olmayan bir teknolojiye ulaşmamıştı. IMAX ile bir partnerlik kurmak, espor taraftarlarına unutulmayacak bir tecrübe yaşatmak için bizlere yeni bir kapı açtı. Canlı maçları, dünyada ilk defa daha büyük ve en kaliteli ekranlarda gösterilecek. Espor ligleriyle olan derin ilişkimiz ve oyun dağıtımcılarıyla olan bağlantılarımızla birlikte, inanılmaz anlar yaratmaya odaklanacağız.”

IMAX’ın CEO’su Rich Gelfond da yapılan anlaşma hakkında konuştu:

“Gişedeki en başarılı yılımızın ardından bakıyoruz ki insanlar, eğlenceyi eşsiz bir şekilde yaşamak için IMAX’e geliyorlar. Dünyayı ele geçiren esporu, platformumuza taşıyacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda Mike ve Sundance gibi yatırımcılarla çalışmak ve Vindex takımı ile dünyadaki tüm fanlar için yepyeni bir deneyim yaratacağımız için heyecanlıyız.”

IMAX ekranlarında bir Worlds izlemek, Major turnuvasını arkadaşlarla takip etmek yada The Internationl’ı izlerken heyecandan koltuğumuzdan fırlamak gerçekten çok farklı bir deneyim olabilir. Siz neler düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir