mix

Espor dünyasının en değerli 5 takımı

Espor dünyasının en zengin, en değerli 5 takımı hangisi? Esporun ekonomik boyutu ne durumda? Gelin hep beraber bu sorulara cevap arayalım.

Espor dünyası hem spor açısından hem de finansal anlamda hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Büyük markalar, devasa organizasyonlar ve ünlü milyarderler espora hızla dahil olmaya devam ederken, doğal olarak takımların finansal değeri de oldukça yükselmeye başladı. Hatta bazı espor takımlarının ismi şimdiden, Real Madrid, Dallas Cowboys ve New York Yankees ile anılmaya başladı.

İşte espor dünyasının en değerli 5 takımı:

1. Cloud9

2018 yılında Forbes’in yaptığa araştırmaya göre, esporun en değerli organizasyonu 310 milyon dolar ile Cloud9 seçilmişti. Geçen yıl espor dünyasında 11 farklı takımı bulunan ünlü organizasyon, şu an resmi olarak 13 takıma sahip ve oldukça büyük yatırımlar almaya devam ediyor. Takım en son 50 milyon dolar yatırım almıştı.

2. Team SoloMid

2009 yılında Andy “Reginald” Dinh tarafından kurulan takımın yine Forbes’in 2018 yılı verilen göre 250 milyon dolarlık bir değere sahip. Elbette takımın şu anki mevcut değerinin bu rakamın çok üstünde olduğu düşünülüyor. En son Bessemer Ventures’dan ($25M) ve Stephen Curry gibi ünlülerin yer aldığı bir fondan ($37M) yatırım alan ünlü organizasyon, sponsorluk anlaşmalarını büyütmeye ve genişletmeye devam ediyor.

3. Team Liquid

Şu an esporun pek çok farlı alanında 14 takımı bulunan Team Liquid, son iki yılda muhtemelen en hızlı yol kat eden ekip olabilir. En son League of Legends takımı NA LCS’te şampiyon olan takım, büyük fon şirketlerinin ve milyarderlerin ilgisini çekmeye ve dolayısıyla yatırım almaya devam ediyor. Bu sebeple Forbes’in yayınlayacağı 2019 verilerinde Team Liquid’ı listenin başında görürsek hiç şaşırmayalım.

Takım en son, Micheal Jordan gibi ünlü isimlerin de yer aldığı fon şirketinden 25 milyon dolar yatırım aldı.

4. Echo Fox

Eski NBA oyuncusu Rick Fox’un kurduğu takım, her ne kadar şu an ırkçılık tartışmalarıyla gündemde olsa da, 2018 yılı verilerine göre 150 milyon dolar ile espor dünyasının en pahalı dördüncü takımı. Şu an espor sahnesinde 10 takımı bulunan organizasyon, son zamanlarda her ne kadar düşüşe geçse de, Rick Fox’un yönetici kimliği sayesinde oldukça büyük yatırımlar almaya devam etti. Lakin Rick Fox’un takım üzerindeki etkisi de kısa zaman içerisinde sonlanacakmış gibi gözüküyor, çünkü ünlü yöneticinin takımı bırakması söz konusu.

5. OpTic Gaming

Listenin son sırasında yer alan takım OpTic Gaming. 2018 yılı verilerine göre takımın değeri 130 milyon dolar. Şu an 7 takımı bulunan organizasyon, son aylarda oldukça büyük markalarla sponsorluk anlaşmaları imzaladı. Özellikle Overwatch League’de sahip oldukları Houston Outlaws ile dikkatleri üzerine çeken organizasyon, son çeyrekte hızlıca büyümeye devam ediyor.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel olarak takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir