mix

ESL ve DreamHack ortak şirketi MTG bu yıl espordan 45 milyon dolar kazandı

Espor pazarının Batıda ki liderlerinden olan MTG, 2018’in ikinci yarısına hızlı bir giriş yaptı. ESL ve DreamHack’in ortak şirketi, yılı bitirmeden 45 milyon dolarlık bir kazançla rekor kırdı. Geçen seneye kıyasla şirketin geliri %18’lik bir artış göstermiş oldu.

ESL, bu yıl düzenlenen 6 büyük etkinlikle beraber espor alanında endüstri lideri olmayı sürdürüyor. Ayrıca şirket bu yılki etkinlikler için Vodafone ve AT&T ile önemli ortaklıklara imza attı. Bu göz alıcı ortaklıklara ve yükselen marka değerine rağmen şirketin CEO’su Jørgen Madsen Lindesmann sunduğu üç aylık raporda şirketin yılın ikinci yarısında yavaşlayacağını öngördüğünü belirtti.

Buna karşılık ESL, yapılan etkinlikler ve girişimler hakkında giderek daha fazla rapor ve geri bildirim alıyor. Şirket bu geri bildirimler ışığında endüstriyel liderliğini sürdürmek için medya ve sponsorluk anlaşmalarını sürekli gözden geçiriyor. Ayrıca espor etkinlikleri için ayrılan bütçenin yeniden sorgulanmasına ve yapılanmasına devam ediliyor. Bu sayede gelir büyümesi sınırlı olacak fakat zararlar azaltılacak.

1 Temmuz’da MTG, televizyon ve radyo departmanını Nordic Entertaintment Group adlı farklı bir kuruluşa ayırdı. Ayrıca eski medya kuruluşu MTGx, MTG ile birleşerek 31.yılını kutlayan şirketin odak noktası haline geldi.

MTG bünyesindeki iki mobil oyun geliştiricisi olan InnoGames ve Kongregate, yılın ikinci yarısında 66 milyon dolarlık bir mobil oyun tasarladı. Şirket bu gelişmeyle birlikte yılın ikinci çeyreğinde bir rekora daha imza atmış oldu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir