mix

Eski LCS sunucusu MonteCristo, oyuncuların maaşlarını açıkladı

Eski LCS sunucusu MonteCristo, yaptığı bir yayın sırasında geçen konuşma üzerine bugün sosyal medyadan bir LCS oyuncusunun ortalama kazancını açıkladı.Eski LCS sunucusu ve bugünlerde C9’da içerik üreticisi olarak çalışan MonteCristo, bugün attığı bir tweet ile bir LCS oyuncusunun yıllık ortalama 410,000 USD kazandığını açıkladı. Attığı tweet ile ironik bir şekilde bu paranın giderinin olmadığından bahsetti.

Her seferinde farklı konuklar çağırarak yaptığı Essential Esport aldı programda konu konuşulmuştu. Sonrasında tekrar kendi sosyal medya hesabında paylaşım yapan MonteCristo ayrıca bu paranın tamamen gelir olduğundan bahsetti. “Bu arada takımların barınma, yemek, kişisel antrenör, ekipman vb. şeyler için de ödeme yaptığını unutmayın. Bu 410k yaşam gideri olmayan tamamen saf bir kazanç.” Bununla beraber oyuncuların oyuncu birliği için bile farklı şekilde yatırım almalarını da eleştirdi ve bu birliğe artık oyuncuların destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada yorumlarda da insanlar MonteCristo’ya katıldılar. Birçok kişi oyuncuların kendi paralarını daha rahat yönetmesi için belli başlı giderlerinin olması gerekiyor. Bu arada Amerika’da ortalama yıllık gelirin 56,000 USD civarında olduğunu da hatırlatalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir