mix

Epic Games ve Microsoft, Game Developers Conference’a katılmama kararı aldı

Epic Games ve Microsoft, corona virüsü tehdidi nedeniyle San Fransisco’da yapılacak olan Game Developers Conference’a katılmama kararı aldı.

Tüm Dünya’yı saran corona virüsü endişesi oyun sektörünü de vurmaya devam ediyor. Önce espor sektöründe LPL, LCK ve diğer Asya bölgelerinde ciddi tedbirler alınmasına neden olan güvenlik endişesi Amerika’yı da vurdu.

Amerika’nın San Fransisco şehrinde yapılacak olan Game Developers Conference’a (Oyun Geliştiricileri Konferansı), Epic Games ve Microsoft’un da dahil olduğu bir çok şirket katılmama kararı aldı. Konferansa katılmaktan vazgeçmelerindeki sebep hepsinde aynı. Corona virüsü.

Katılma kararını geri çeken isimlerden birisi olan Microsof, Twitter’daki Microsoft Game Stack hesabından şöyle bir tweet paylaştı;

“Küresel sağlık otoriteleri tarafından yapılan yönlendirmenin gözden geçirilmesinden ve dikkate alınmasıyla birlikte San Francisco’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020’ye katılmaktan çekilme zor kararı aldık” ve ekledi. “Dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların, geliştiricilerin, çalışanların ve ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimizdir.”

Aynı şekilde Epic Games de Unreal Engine hesabından şöyle bir tweet paylaştı;

“Epic olarak GDC 2020’ye katılmaktan için oldukça heyecanlıydık. Maalesef sağlık endişeleri hakkındaki belirsizlik çalışanlarımızı göndermeyi imkansız hale getirdi ve bu yüzden katılımımızı geri çekme kararı vermek zorunda kaldık.”

Diğer kanallardan Epic haberler ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin.”

Konferansa katılma kararını geri çeken başka isimler de var. Kojima Production, Sony, Facebook ve Unity bu isimlerden birkaçı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir