mix Oyun

Epic Games Store, 108 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı

Aralık 2018’de Epic Games Store ile dijital oyun marketi piyasasına hızlı bir giriş yapan Epic Games, PC marketlerinde 108 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı.

Fortnite Battle Royale ile birlikte bütün rekorları alt üst eden Epic Games, geçtiğimiz yıl bir duyuru yaparak, kendi dijital marketlerini piyasaya süreceğini açıklamıştı. Yapılan duyurunun hemen ardından ise fısıltılar başlamıştı; Epic Games Store, Steam’in oturduğu tahtı ele geçirebilir mi?

Epic Games Store’un tam anlamıyla tahtın yeni sahibi olduğunu söylemek zor. Fakat zirvenin en büyük adayları arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz. Aralık 2018’de piyasaya çıkmasının ardından Store, çeşitli kampanyalar ve stratejiler uygulayarak oyuncuları her zaman kendine çekmeye çalıştı.

Uygulanan indirimler, yapılan stratejiler, Store’a özel oyunlar ve Fortnite’ın popülerliğini devam ettirmesi sayesinde Epic Games Store, 108 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl ocak ayında Steam’in 90 milyon civarında kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu düşününce bu sayı, oldukça yüksek.

Tabi bu kullanıcı sayısından kaç tanesi Epic Games Store’dan oyun almak amacında, kaç tanesi sadece Fortnite oynamak amaçlı Store’u kullanıyor bilemiyoruz. Fakat Epic’in söylediğine göre, PC Store’unun başarısı Fortnite’ın çok ötesinde. Epic’in yaptığı açıklamaya göre, üçüncü parti oyunlardan elde edilen gelir 251 milyon dolar ve bunun içerisinde şirketin özel olarak geliştiricisine ödeme yaptığı oyunlar yok.

Son zamanlarda Store üzerinde bedava verilen oyunlarda da bir artış var. Yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 73 oyun, kullanıcılara ücretsiz olarak dağıtıldı ve bu oyunlar, kullanıcılar tarafından toplam olarak 200 milyon kere bedava alındı.

2020 yılında da bedava oyunları arttıracağını söyleyen Epic’in, en büyük dijital oyun marketi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söylemek gerek. Her ne kadar bazı kullanıcılar tarafından, şirketin uyguladığı politikalar eleştirilse de istatistiklere bakıldığında Epic Games’in mutlu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir