mix

Epic Games, Rocket League’in yaratıcısı Psyonix’i satın aldı

Fortnite’ın geliştirici firması Epic Games, Rocket League’in yaratıcısı Psyonix’i satın aldı. Ünlü firmanın bu agresif hamlesiyle Rocket League’in Steam’deki satışı sonlandırılmış olacak. 

Epic Games, Steam ile girdiği pazar yarışında agresif hamleler yapmaya devam ediyor. Rocket League‘in kendi resmi sitesinden yayınladığı habere göre, oyun Epic ailesine dahil oldu. Böylelikle oyun, kısa bir süre içerisinde Steam’den kalkabilir.

Microsoft Windows ve PlayStation 4 platformları için Temmuz 2015’de piyasaya sürülen Rocket League, sonrasında 2016 yılında Xbox One için de geliştirilmişti. Oyun piyasaya sürüldüğünden beri, hem bir oyun hem de bir espor olarak oldukça fazla ilgi görmeye devam ediyor.

Epic Games’in Psyonix‘i satın alması ilk etapta her ne kadar şaşırtıcı olsa da aslında iki firma da birbirlerini uzun yıllardır tanıyorlar. Bulletstorm’un (2011) piyasaya sürülmesinde birlikte çalıştılar. Lakin Epic Games’in Tencent dahil olmak üzere aldığı birçok yatırım ve Fornite: Battle Royale’den sağlanan kazanç firmayı adeta devler ligine taşıdı. Hatta Epic Games’in kendi dijital oyun mağazasını tanıtmasıyla birlikte Steam ile rakip oldular. Bunda elbette Tencent’in etkisi de var. Bilindiği üzere Tencent uzun zamandır Steam’in piyasadaki etkisini kırmaya ve pazardan pay almaya çalışıyor.

Epic Games’in Psyonix’i satın almasındaki amacın ise, firmanın Rocket League dahil birçok oyununun Steam’deki satışını engellemek istemesi. Steam sadece Psyonix oyunlarının satışından pay almakla kalmıyor, aynı zamanda Rocket League gibi oyun içi satış yapan oyunlardan da satış başına oldukça fazla komisyon alıyor. Epic Games’in bu satın alımı sonrası, Steam’in en çok kan pompalayan damarlarından biri kesilmiş oldu.

Espor oyunları ile ilgili gelişmeleri güncel olarak takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir