Epic Games, Apple ve Google'a savaş açtı mix

Epic Games, Apple ve Google’a savaş açtı

Oyun dünyasının Zorro’su olma yolunda ilerleyen Epic Games, Apple ve Microsoft’a savaş ilan etti. Firmanın hareketleri, oyun basınında tartışmalara neden oldu.

Sıkıcı geçen günlerimize bir heyecan arıyorduk. Arayışlarımıza cevap veren Epic Games, oldukça ani gelişen olaylar ile dikkatleri bir kez daha üstüne çekmeyi başardı. Apple’ın ve Google’ın, mobil mağazalarından aldıkları komisyon ücretlerine karşı savaş açtıklarını iddia eden firma, istediklerini almak için oldukça sert yollara başvuracak gibi.

Tüm olay Epic Games’in, mobil mağazalardaki komisyon ücretlerini atlatabilecek bir yöntem geliştirmeleri ile başladı. Mobil platformlarda da oynanabilir durumda olan Fortnite’da, Apple veya Google’a komisyon vermeden, daha ucuza, ödeme yapabilecekleri bir sistem oturtmalarının ardından Fortnite, hem App Store’dan hem de Play Store’dan kaldırıldı. Epic’in, bu kararlara karşı verdikleri cevaplar ise gecikmedi.

Fortnite’ın, mobil mağazalardan kaldırılmasından sadece birkaç saat sonra Epic, Fortnite’ın ana sayfası üzerinden bir bildiri yayımladı. Bu bildiriyle Apple’ı ve Google’ı, serbest piyasayı öldürmek ve tekelleşmekle suçlayan Epic, oldukça ses getiren bir video da yayımladı.

Apple’ın, zamanında oldukça ses getirmiş bir reklamının parodisi olarak hazırlanmış bu videoda çürümüş bir elmayı, Orwellyen bir mekanda propaganda konuşması yaparken görüyoruz.

Epic Games’in açıklamasında, para kazanmak ile ilgili herhangi bir dertlerinin olmadığını, genel olarak oluşmuş ortamı değiştirmek için çabaladıklarını söylüyor. Bunun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda şimdilik bir şey söyleyemeyiz. Yine de önümüzdeki günlerin, oyun dünyası için oldukça önemli olduğu aşikar.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir