mix

Enes Batur YouTube’tan ceza aldı

Ülkemizde en çok izlenen YouTuberlar arasında yer alan Enes Batur, eski bir videosu yüzünden YouTube’a video yüklemesi engellendi.

Dünyanın en büyük video yükleme platformu olan YouTube, ülkemizde de çok popüler bir sosyal medya. YouTube sayesinde Türkiye’de ünlü olmuş en bilindik isim belki Enes Batur olabilir. Genç içerik üreticisi, ülkemizdeki genç kesim arasında çok popüler bir konumda. Bu mecradan gayet iyi paralar da kazanan Batur, bazen tatsız durumlar da yaşayabiliyor. Bunun en son örneği bugün yaşandı. Enes Batur’un uzmanlar tarafından incelenen videoları, çocuklara ve küçük yaştaki izleyici kitlesine kötü örnek oluşturabileceği gerekçesiyle şikayet edildi.

Instagram üzerinden attığı hikayeler aracılığıyla hayranlarına olanları bildiren ve video yükleme yasağı aldığını söyleyen Enes Batur, alınan bu karara tepkili ve haksız olduğunu düşünüyor. Yakın zamanda yaşadığı diğer olaylarla da gündemde olan ünlü YouTuber, YouTube’dan gelen bu ceza ile birlikte tekrardan gündeme geldi ve bu olay bugün sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

Ünlü YouTuber bu olaydan önce de YouTube’la bir başka sorun daha yaşamıştı. 2015 yılında yüklediği bir challenge videosu yüzünden kanalı geçtiğimiz aylarda kısıtlanan Enes Batur, yine bu olaya benzer bir durum yaşamıştı.

Genç YouTuber’ın yakın zamanda yaşadığı tek sorun da bu değil. Yıldırım Bayezit Üniversitesi tarafından yapılan incelemeyle Enes Batur’un ilk 110 videosu izlendi ve çocuklara ne gibi kötü örnek olabileceği araştırıldı. Bu araştırmanın sonuçları da Enes Batur için hiç iç açıcı değildi.

Sosyal medya fenomeni bu olaydan sonra ne yapacak veya cezası ne kadar sürecek bilinmiyor, ama YouTube kanalı için kötü bir iz bırakacağı kesin.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir