mix

Echo Fox’un sahibi Rick Fox, “ırkçılık” yüzünden takımı bıraktı

Echo Fox‘un sahibi ve eski Los Angeles Lakers oyuncusu Rick Fox, organizasyonun yönetici kadrosundaki ırkçı şiddet dolayısıyla takımdaki haklarını bırakacağını duyurdu.

Bahama asıllı Kanadalı ünlü basketbol oyuncusu Rick Fox, bilindiği üzere, 2015 Aralık ayında Gravity’nin LCS‘teki yerini almış ve Echo Fox’u kurmuştu. NBA çevresinden espora katılmış ilk ünlü sima olan oyuncu, yaklaşık dört senedir takımın başındaydı. Lakin alınan haberlere göre Rick Fox, kendi kurucusu olduğu takımı bırakmaya karar verdi.

Emekli ünlü basketbolcu bunun sebebi olarak, hissedarlardan ve yönetici kadrosunda ırkçı saldırılar olduğunu ifade etti. Yaklaşık dört yıldır Echo Fox’un başında olan ve takımın kendisiyle özdeşleştiği Rick Fox, şu mesajı yayınladı:

“Herkese,

Bu, Echo Fox organizasyonundan bir hissedar ve katılımcı olarak çıkma maksadımın resmi bir bildirimidir ve en kısa sürede bu işlemi gerçekleştireceğim. Son zamanlarda önemli bir Echo Fox hissedarı tarafından yapılan saf ırkçılığın son derece taşkınca ve iğrenç bir şekilde sergilenmesi ve aileme yönelik tehditler, şirkete bağlı kalmamı imkansız hale getirdi.

Hissedar düzeyinde gösterilen bu tür davranış ve tutumları desteklemeyeceğim veya bunlarla ilişkilendirilmeyeceğim. Irkçılık, kişisel markamın gösterdiği çabaya karşı bir aforozdur ve bunun gibi ayrımcılığın hiçbir formuna tolerans kabul edilemez.

Bu bildiri şirketten ayrılışımın, ilk adımdaki işlemine hizmet ediyor. Konuyla alakalı ve ilgilenmiş tüm insanlarla iletişim içerisinde olacağım. GP’deki pozisyonum ve paylarıma sahip olan işletme duruyor. Teklife bağlı olarak, bir anlaşmayı yapılandırmanın, mülkümü almanın, takas pozisyonlarının vb. farklı yolları var. İlgili taraflar benimle iletişim kurabilir. İyi görünen ilk anlaşmayla yola devam edeceğim.”

Rick Fox’un önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceğini hep beraber göreceğiz.

Irkçılığın ve şikenin esporun gündemine çok fazla dahil olmaya başladığı günlerden geçiyoruz. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bildirmekten çekinmeyin.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel olarak takip edebilmek için 5Mid ile kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir