mix

E3 oyun fuarı artık herkese açık olacak

Oyun dünyasının en büyük etkinliği olarak kabul edilen E3, bu sene itibariyle kapılarını herkese açacak. Şu ana kadar medyaya özel bir fuar olarak kalan etkinlik, sınırlı sayıda da olsa halkın katılımıyla daha kapsamlı bir hal alacak.

E3’ün organizatörü Entertainment Software Association’ın bugünkü duyurusu oyun dünyasında büyük bir heyecan yaratırken, fuarın fiyatları yine de biraz can yakacak cinsten. 13 Şubat günü satışa çıkacak 15,000 adet bilet, sayısı belirsiz erken satın alımlarda 150 dolar, onun dışında 250 dolar olacak.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen oyun fuarlarında halkın katılımı teşvik edilirken E3 hep medyaya özel kalmıştı. Katılımcı bazında dünyanın en büyüğü olan Almanya’daki Gamescom, herkese açık günler düzenlerken özel etkinlikler için kapalı bir yapı tercih etmişti. E3 tarafında ise geçtiğimiz yıl organizatör ESA, Los Angeles fuar merkezinin hemen dışında gerçekleştirdiği herkese açık etkinlik ile aslında bu yeni hamlenin temellerini atmıştı. ESA’dan Rich Taylor’ın Gamespot’a yaptığı açıklamaya göre aldıkları geri bildirim oldukça net oldu ve insanlar fuar alanında da oyun oynamak istediklerini vurguladı.

Her geçen gün büyüyen oyun dünyasına yanıt veren E3’ün herkese açılması önemli bir de kilometre taşı anlamına geliyor. Bu sene için 15,000 kişi ile sınırlı tutulan katılımın önümüzdeki yıllarda artıp artmayacağı ise şu an için bilinmiyor. Dünyanın en gelişmiş oyun fuarı 13-15 Haziran tarihlerinde Los Angeles’ta düzenlenecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir