mix

E3 2020 etkinliği koronavirüs nedeniyle iptal oldu

Birçok oyun severin merakla beklediği büyük etkinliklerden olan E3, 2020 yılını es geçecek. E3 yetkilileri tarafından etkinliğin yapılmayacağı duyuruldu.

Haziran’da Los Angeles Convention Center’da gerçekleştirilmesi beklenen E3 oyun fuarı, COVID-19 virüsünün küresel olarak çok hızlı yayılması yüzünden iptal oldu. Bu büyük fuarı yürüten şirket olan Entertainment Software Association, yaptıkları basın açıklamasında “Katılımcı şirketlerimizle yaptığımız dikkatli istişare sonucu, sektörümüzdeki herkesin -hayranlarımız, çalışanlarımız, katılımcılarımız ve E3 partnerlerimizin- sağlığı ve güvenliği için 9-11 Haziran’da Los Angeles’ta gerçekleştirmeyi planladığımız E3 2020’yi iptal etmek gibi zor bir karar vermek zorunda kaldık.” sözlerini kullandı. Ayrıca Haziran 2020’de sektördeki duyuruları ve gelişmeleri sunmak için E3’ün çevrimiçi bir deneyimini hazırlamaya çalışacaklarını da sözlerine eklediler.

Microsoft E3’ün iptali dolayısıyla, Xbox için dijital bir etkinlik yapacaklarını duyurdular.

Ayrıca etkinliğe bu yıl başka bir büyük firmanın ilk defa gelmesi bekleniyordu. Warner Bros. Games E3’te sunmak için hazırlanıyordu ve bu olayın onları olumsuz etkileyeceği kesin. Yayımcı firmanın planında yeni Batman oyununu, 2018’te sızdırılan bir Harry Potter oyununu, Arkham serisinin geliştirici firması olan Rocksteady Studios’un yeni oyununu ve bir sürü yeni gelişmeyi basına duyurmak vardı. Warner Bros. Games de ileriki günlerde kendi dijital etkinliğini yapacağını duyurabilir.

E3 1995’ten beri değişik şekillerde yürütüldü ve zaman zaman böyle aksilikler yaşayabiliyordu. Uzun yıllar sonucu sadece sektördekilere yönelik bir etkinlik olan E3, sosyal medyanın ve internet medyacılığının hızla yükselişi sonucu ilk defa 2017’de tamamen halka açık olmuştu. Fuarın halka açık olması sonucu büyük oyun serilerinin hayranları oyunları erken deneyimleme ve satın alma fırsatı buluyordu.

E3’ü düzenleyen firma ESA, geçen yıl Sony’nin E3’e katılmaması gibi bazen fikir ayrılıkları yüzünden anlaşmazlıklara da düşebiliyordu. Sony, koronavirüs ortaya çıkmadan önce de bu seneki E3’e de katılmayı düşünmüyordu.

Açılımı Electronic Entertainment Expo (E3) olan büyük oyun fuarı, oyunseverlerin her sene heyecanla beklediği kapsamlı bir etkinlik haline gelmişti. Etkinlik işleyiş bakımından ilk günlerde büyük oyun firmaları oyunlarını, konsollarını yada yakında çıkış yapacak olan ürünlerini konferans şeklinde basına duyurur, sonraki günlerde gösteri katı da halka açılarak oyunseverlerin ve basın mensuplarının bu yeni ürünleri deneyimlemesine izin verilirdi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs sebebiyle iptal olan etkinlik, bu konuda tek değil. Koronavirüsün hızlı yayılışından dolayı bir sürü espor etkinliği, oyun fuarı ve çoğu etkinlik ya ertelendi ya da bu yılı es geçti.

ESA için bu yıl zorlu başladı. Geçen sene E3 bir sürü gazetecinin kişisel bilgilerini sızdırmıştı. Yılın başlarında sunucu Geoff Keighley de bu yılki E3’e katılmayacağını söylemişti. Geoff Keighley bir sürü röportajın ve panelin gerçekleştiği E3 Coliseum’u sunuyordu. E3’ün iptaliyle birlikte oyuncular biraz hayal kırıklığına uğrasa da, firmaların kendi yapacakları dijital etkinlikleri belki E3 kadar kapsamlı olabilir.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir