İnceleme mix

E3 2015’te neler olacak?

Teknoloji ve oyun dünyasını az da olsa takip edenlerin her yıl dört gözle beklediği E3 Oyun Fuarı’nın 2015 ayağının başlamasına sadece birkaç gün kaldı. Şu ana kadar aldığımız bilgiler ve dönen dedikodular da, uzun zamandır E3’ü bekleyenler için oldukça heyecan verici bir organizasyon yapılacağının sinyallerini veriyor.

Öncelikle daha önce E3 ismiyle karşılaşmamış olan takipçilerimize küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. E3, ya da uzun açılımıyla “Electronic Entertainment Expo”, her sene Amerika’da düzenlenen bir oyun fuarı. Oyun dünyasının önde gelen isimlerinin neredeyse eksiksiz bir kadro ile her sene katıldığı bu etkinlikte, firmalar yeni oyunlarını veya donanımlarını basına tanıtır, katılımcılara deneme fırsatı sunar. E3’ün bu denli merak ve heyecanla beklenmesinin en önemli sebebi de burada karşımıza çıkıyor: Yeni nesil teknolojiler kullanılarak yapılan veya yapılacak olan tüm oyunlar, bu fuarda sevenleriyle tanışıyor. Sadece video oyun kategorisinde olmamakla birlikte E3’te Sony, Nintendo veya Microsoft gibi konsol dünyasının önde gelen isimleri de yeni oyun konsollarını tanıtarak fuara gösterilen ilgiyi bir üst seviyeye taşıyor ve oyunseverlerin hali hazırda tavan yapmış olan heyecanını doruklara çıkarıyor.

Gelelim bu sene yapılacak olan fuara ve bizi nelerin beklediğine. 16 Haziran tarihi itibariyle start alacak olan E3 2015 için artık sayılı günler kaldı ve birçok önemli yapımın bu fuarda tanıtılacağı dedikoduları uzun süredir sosyal medyada ve internet üzerinde dolaşmakta. Sony, Microsoft, EA, Ubisoft ve Nintendo ise bu senenin en merakla beklenen markaları olarak göze çarpıyorlar. Adı geçen bu firmaların tanıtacağı video oyunların yanında bazı donanım sürprizleri yapmaları da bekleniyor. Oyun denince ilk akla gelen stüdyoların ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin bu sene bizler için neler hazırladıklarına gelin birlikte bir göz atalım.

Bethesda Softworks

RPG denince akla gelen ilk isimlerden olan Bethesda, Fallout ve Skyrim gibi dünya çapında geniş kitleler tarafından oynanmış yapımların baş mimarı olarak karşımıza çıkıyor. Skyrim ile büyük bir çıkış yakalayan ekip, uzun süredir beklenen ancak bir türlü netlik kazanamamış olan Fallout 4 için geçtiğimiz hafta bir geri sayım başlatmıştı. Bu geri sayımın sonunda da bizlere muhteşem bir fragman sunan Bethesda, E3 2015’te harika bir yapımla karşımıza çıkacağının sinyallerini de vermiş oldu. Uzun bir süre sonra E3 sahnesine ciddi bir yapımla çıkacak olan Bethesda, bu seneki fuarın açılışını yapan stüdyo olacak. Fallout 4 için herkesin merakını bir nebze de olsa dindiren bir fragman yayınlamış olmalarına rağmen, şu an için asıl merak edilen nokta oyunun çıkış tarihi. Bethesda’dan gelen açıklama ile oyunun E3’te daha iyi bir gösterimi olacağını biliyoruz ve tüm dünyada aynı gün içerisinde tanıtılacağını da ekliyoruz. Uzun zamandır bu günün hasretiyle yanıp tutuşan Fallout severler için oldukça tatmin edici bir fuar olacak gibi görünüyor.

engadget_2015-Jun-03

Microsoft

Rakipleriyle her alanda sürekli bir yarış içerisinde olan Microsoft, E3 2015 için iddialı bir kadro oluşturduğunun sinyallerini senenin başında ortaya çıkan oyun dedikodular ve Xbox One duyurusuyla vermişti. Donanım alanında oldukça başarılı bir grafik çizen Microsoft, video oyun sektöründe de adının hakkını vermek istiyor.

Öncelikle donanım alanındaki yeni ürünü olan Xbox One ile açılışı yapması beklenen Microsoft, bu konuda daha fazla sabredemedi ve ürünü E3 başlangıcından yaklaşık 1 hafta öncesinde tanıttı. Yeni bir kumanda ve 1 TB kapasitesi ile oyunseverlerle buluşacak olan Xbox One oldukça iddialı bir çıkış yaptı. Çıkış fiyatı olarak 400 dolarlık bir miktarda karar kılınması, ilk izlenimin olumlu olmasını sağladı diyebiliriz.

New_Xbox_One_1TB_2015_thumb800

Xbox One ile donanım alanında büyük bir adım atan Microsoft, birçok önemli video oyunun da tanıtımını yapacak gibi görünüyor. Xbox’ın pazarlama bölümü başkanı Aaron Greenberg’in yaptığı açıklamalara göre daha önce ismini bile duymadığımız yapımların tanıtımı gerçekleştirilebilir ve birçok “sürprizle” karşılaşabiliriz.

Daha önce internet ortamında adından oldukça fazla söz ettiren Halo 5:Guardians ve Rise of the Tomb Raider oyunseverlerin beklediği yapımların başında geliyor diyebiliriz. Bunun yanında Forza Motorsports 6 ve Fable: Legends gibi yapımların oyunseverlerle E3 2015’te buluşacağına dair haberler yapılmıştı. Çıkışı henüz doğrulanmayan ve dedikodu olarak E3’te yer alabilecek olan oyunlar arasında ise Gears of War dikkat çekiyor. Birçok oyunsever tarafından merakla beklenen bir başka yapım olan Quantum Break ise fuarda meraklılarıyla buluşacak. Tanıtılacak olan oyunların Windows 10 ile uyumluluğa sahip olacakları ise bir başka heyecan verici haber. Son olarak geçtiğimiz sene Microsoft tarafından satın alınan Minecraft için de bir projenin duyurulabileceği ihtimaller arasında yerini koruyor.

Rise-of-the-Tomb-Raider

Electronic Arts

Oyun dünyasının önde gelen yapımcılarından olan EA Games, bu sene E3 sahnesine, geçtiğimiz senelerde yapımına başladığını duyurduğu Mirror’s Edge: Catalyst ile çıkacak. İlk oyunun eşsiz parkur yapısı oldukça ilgi çekiciydi ve birçok oyunsever tarafından ilgi görmüştü. Bu tarzı bozmadan yeni bir oyun çıkararak, yeni teknolojiyi entegre etmeleri oyunseverleri meraklandırmaya yetecek gibi görünüyor. Bunun yanında daha önce bir fragmanı yayınlanan Star Wars: Battlefront ve Mass Effect 4 gibi yapımların da fuarda duyurulması bekleniyor.

Ek olarak FIFA, Dragon Age ve Battlefield gibi geniş kitleler tarafından ilgiyle oynanmış olan serilere dair bazı açıklamaların da yapılması olası görünüyor. Özellikle bu sene ilk kez kadın milli takımlarının da yer alacağı FIFA 16’ya dair detaylı bilgiler bekliyoruz.

star-wars-battlefront-_4-17_b

Ubisoft

Assassin’s Creed serisi ile büyük bir çıkış yakalayan Ubisoft, E3 2015 için Assassin’s Creed: Syndicate tanıtımını yapacak. Birçok oyunsever tarafından çıktığı günden bu yana sevilerek oynanan Assassin’s Creed serisi için söylenecek çok fazla söz yok. Seriyi yakından takip edenler seneler geçtikçe oyundaki kalite artışını ve oynanış zevkini yakından tecrübe etme şansını yakaladılar. Ölmeden önce oynanması gereken bir seri olan Assassin’s Creed, bu sene Ubisoft’un en büyük sürprizlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Assassins-creed-syndicate-release-date

Sadece Assassin’s Creed ile E3’te adından yeterince söz ettirecek olan Ubisoft, bu efsane yapımın yanında Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege ve The Division gibi daha önceden duyurduğu ancak çıkış tarihini belirtmediği oyunlarla da oyuncuların gözlerinin pasını silecek gibi görünüyor. Oldukça iddialı yapımlarla gelen Ubisoft’un birkaç “küçük sürpriz” yapacağı da ortalıkta dolaşan söylentiler arasında.

Tom-Clancys-Rainbow-Six-Siege-Logo

Sony

Bir teknoloji devi olan ve aynı zamanda oyun dünyasında da kendine büyük bir yer edinmiş olan Sony, bu sene E3’te en merak edilen firmalardan biri olarak yerini alacak. Donanım açısından en büyük rakibi olan Microsoft’un Xbox One hamlesine karşılık bazı PlayStation yenilikleriyle gelmesi beklenen şirket, bu konuda çok fazla seçeneğe sahip gibi görünmese de, PlayStation fiyatlarında bir indirime gidebilir veya rakibi olan Xbox One gibi 1 TB kapasiteli bir ürün çıkartabilir. Bunun yanında Playstation 4 için daha ince bir tasarımın geleceği de söylenenler arasında.

PS4-Slim-2jhg

Video oyun alanında daha önce ertelenmesiyle sevenlerini üzen Uncharted 4, sonunda E3 2015’te sevenleriyle buluşacak gibi görünüyor. Yeni nesil teknolojinin oyun dünyasını bambaşka boyutlara çıkarması birçok oyunseverin beklentilerini de yükseltti ve Uncharted 4 bu beklentileri karşılama adına Sony’nin en büyük silahı olacak gibi görünüyor. Uncharted 4’ün yanında, Bloodborne ve Destiny gibi yapımlara dair bazı açıklamaların yapılması da Sony’nin fuar ajandası içerisinde yer alıyor olabilir.

uc4-logo

Son olarak Sony tarafından Playstation 4 için üretilen VR seti olan Project Morpheus‘a dair bazı bilgilerin verilmesi de bekleniyor. Oculus Rift’e karşılık olarak Sony tarafından üretilen cihazın çıkış tarihi en çok merak edilenler arasında.

Nintendo

Rakipleri ile karşılaştırıldığında video oyun alanında çok fazla söz sahibi olmasa da, Nintendo bu pazarda yıllardır yerini korumuş önemli bir şirket. Daha çok Wii U ve 3DS ürünleri üzerinden çalışmalarını yürüten Japon devi, daha önce yapımını duyurduğu yeni Legend of Zelda oyununun tanıtımını bu sene yapmayacak. Beklentilerin bu yönde olmasına karşın Nintendo’dan gelen açıklama, oyunun yapım aşamasının devam halinde olduğu ve tanıtım için erken bir zaman olduğunu belirtiyor.

Bunun yanında daha önce internete bazı bilgileri sızan NX konsolu için çok düşük bir ihtimal de olsa bir açıklama gelebilir.

mario_transition

Square Enix

Final Fantasy gibi bir efsanenin yapımcısı olan Square Enix az sayıda ancak gerçekten etkileyici yapımlarla E3 sahnesinde kendisini gösterecek. Daha önce Deus Ex: Human Revolution ile dikkatleri üzerine çeken Square Enix, devam oyunu olarak tasarladığı Deus Ex: Mankind Divided ile yaptığı çıkışı bir üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Oyun ve grafik motoru olarak gerçekten etkileyici bir çalışma olan Mankind Divided, E3’e damgasını vurabilecek nitelikte bir oyun ve fuarda gösterilmesi beklenen oyun içi oynanış videosu ile şimdiden merak kaynağı olmayı başardı.

Deus Ex’in yanında Final Fantasy XV ve Kingdom Hearts 3 hakkında daha fazla bilgiye sahip olabileceğimizi umut ediyoruz.

a-screen-grab-for-the-forthcoming-video-game-deus-ex-mankind-divided

Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de E3 gerçekten çok beklendi ve başlangıç tarihinin de yakınlaşmasıyla oyun dünyasına bir hareketlilik geldi. Bizlerle buluşacak olan video oyunların yanında karşılaşacağımız veya karşılaşabileceğimiz teknolojilerin varlığı da gerçekten heyecan verici bir faktör. Umarız tüm oyunseverlerin beklediğine değer ve E3 2015 bize birbirinden harika yapımların müjdeleriyle gelir.

[interaction id=”5578242584caec334b786973″]

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir