Dying Light 2, zorlu bir süreçten geçiyor olabilir mix

Dying Light 2, zorlu bir süreçten geçiyor olabilir

Bir Techland çalışanının açıklamalarına göre Dying Light 2, oldukça zorlu bir geliştirme sürecinden geçiyor.

Başarılı dövüş ve parkur mekanikleri ile, yayımlandığı sene isminden söz ettirmeyen başaran Dying Light’ın devam oyunu sıkıntılı bir süreç atlatıyor olabilir. Geliştirici firma Techland’de çalışan ve ismini vermek istemeyen birisi, PolskiGamdev’de yaşadıklarını anlattı. Çalışanın ortaya attığı iddialar, serinin devam oyununu bekleyenleri oldukça endişelendirdi.

Çalışanın söylediğine göre oyundaki temel unsurların sürekli olarak değiştirilmesi, ekibi zor duruma düşürüyor. Yaşanılan fikir ayrılıkları dolayısıyla oyun içerisindeki birçok şeyi değiştirmek zorunda kalmışlar. Bu durumun, geliştiricilere çok fazla yük bindirdiğini ve onları yorduğunu söylüyor. Sürekli yapılan değişiklikler, çalışanların motivasyonunu düşürüyor kendisinin söylediklerine göre.

Tabii ki Techland tarafından da bu iddialar için bir yanıt geldi. Firmanın halka ilişkiler bölümünden bir temsilci; “Dying Light 2’nin geliştirilme süreci, bu yılın başında düzenlediğimiz plana göre ilerleyerek devam ediyor” şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca paylaştığı yazıda, Microsoft tarafından satın alınacakları söylemlerine de “Bağımsız kalıyoruz. Birileri tarafından satın alınmak konusunda kimseyle görüşme yapmıyoruz” ifadeleri ile yanıt verdi.

Dying Light 2 için beklenilen çıkış tarihi 2020’nin ikinci yarısıydı fakat eğer ortaya atılan iddialar doğruysa serinin ikinci oyunu için 2021’i beklememiz gerekebilir. Zaten senenin başına yaşanılan süresiz ertelenmenin ardından belirli bir çıkış tarihi verilmemişti. Geliştiriciler bile oyunun ne zaman yayımlanacağından emin değil.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

1 Comment

  • godmodeon 11 Mayıs 2020

    bu oyun acayip güzel oyun olacak. ilk oynunu oynamıştım yemin ederim hayatta oynadığım en güzel açık dünya fps oyunuydu. eğer bunuda oynamak kısmek olursa efsane olur :D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir