Dota 2 mix

Çin’de 4 kişi Dota 2’de hile satma suçundan dolayı tutuklandı

Oyunlarda hile yapmanın ciddi yaptırımlarının bulunduğu Çin’de, Dota 2 için hileler oluşturup satan 4 kişi tutuklandı.

Dota 2’nin Çin dağıtımcısı Perfect World, ülkenin sosyal medya sitesi Weibo üzerinden açıklama yaptı. Açıklamaya göre Dota 2 hileleri hazırlayan 4 Çin vatandaşı, bunları farklı internet siteleri aracığıyla satarak toplamda 140000 dolar değerinde kazanç elde etti.
Araştırmaların sonucunda toplam 5 adet hile bulundu. Bunlar arasında Arc-Warden için otomatik koridor ittirme, otomatik vur kaç, Dark Seer için otomatik kombo gibi hileler bulunuyor.

Dağıtımcı Perfect World konuyla ilgili bir rapor yayımladı. VPesports’un yayımladığı rapor özetine göre son zamanlarda belirli iki adet hile ile ilgili çok şikayet geldiğini ve PW ekibinin bu duruma büyük önem verdiği belirtiliyor. Hemen konu ile ilgili araştırmalar başlatılmış ve zorlu bir süreç sonrası farklı kanallar aracılığıyla kodlar bulunmuş. Kodlar bulunduktan sonra Valve’ın Hile Karşıtı sistemi ile paylaşılan kodlar sisteme eklenmiş oldu ve artık bu hileleri kullanan oyuncular belirlenecek ve oyundan uzaklaştırılacaklar.

Oyuncuların oyun deneyimini mahvetmesinin yanında bu hile kodlarının internet bilgi güvenliğini de tehdit ettiğini belirten dağıtımcı firma, bu sebeple bölge polisini konu ile ilgili bilgilendirdi. Bu gelişme üzerine hile kodlarını yazan ve dağıtan 4 kişi “Bilgisayar bilgi sistemini illegal olarak kontrol etme amacı” sebebiyle tutuklandı. Polisin olay sonrası yayımladığı rapora göre ekibin hepsi lisans diplomasına sahip, ayrıca ekipten iki kişinin de programlama üzerine eğitimi var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir