mix

Canlı yayın platformu Mixer, Facebook Gaming ile birleşecek

Microsoft’un sahip olduğu canlı yayın platformu Mixer kapanıyor. Sitedeki yayıncılar Facebook Gaming’e geçecek.

Microsoft’un 2017’de yeniden yapılandırdığı canlı yayın platformu Mixer, çok fazla yatırım yapılmış ve Twitch’e ciddi rakip olması beklenen bir projeydi. Özellikle rakip platform Twitch’in en ünlü yüzleri diyebileceğimiz Ninja ve shroud’un Mixer’e geçmesi için teklif edilen paralar akıl alır gibi değildi. İçinde büyüklü küçüklü birçok yayıncının bulunduğu bu platform, Facebook’un video oyun odaklı canlı yayın platformu Facebook Gaming’e taşınacak.

Yaşanan bu gelişme, Mixer’in sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

https://twitter.com/WatchMixer/status/1275134189738713088

“The Next Step for Mixer (Mixer için Sonraki Adım)” başlıklı makalede bu kararın detayları açık bir biçimde sunulmuş. Anlaşılana göre Mixer’in sonlandırılmasının sebebi “platformun canlı yayın topluluğunun daha da büyümesi için gereken zamanın Microsoft ve Xbox’ın oyunculara sunmak istediği misyon ve deneyimlerle uyuşmaması”.

Peki bundan sonra Mixer’deki topluluğa ne olacak?

  • Mixer Partnerleri, aynı şekilde Facebook Gaming’te de Partner statüsünde sayılacak.
  • Mixer’da para kazanmaya hak kazanan yayıncılar, Facebook Gaming’te de kazanabilecek.
  • Yayıncılar, Haziran ayında kanal abonelikleri, ‘Ember’ ve ‘Spark’lardan kazandıkları tüm gelirler için iki kat ödeme alacaklar.
  • Normalin üstünde ‘Ember’ bakiyesi olan, kanal yada Mixer Pro aboneliği bulunan izleyiciler eş değerde Xbox Hediye Kartı kazanacak.

Özet geçmek gerekirse Mixer topluluğu Facebook Gaming’e taşınmış olacak ve Mixer Partnerleri Mixer’den gördüğü muamelenin aynısını Facebook Gaming’te de görecek.

Microsoft’un büyütmek için çok uğraştığı, dudak uçuklatan paralarla Ninja, shroud başta olmak üzere bir sürü yayıncı kazandırdığı platformu Mixer’in ömrü, istenilen büyümeyi yakalamadığından, 22 Haziran sonunda dolacak.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir