mix

ByteDance, mobil oyun sektörüne giriyor

Bloomberg haberine göre TikTok’un yapımcısı ByteDance, mobil oyun sektörüne adım atarak Tencant’a rakip olmak istiyor.

Batı’da espor denildiğinde aklımıza ilk olarak bilgisayar, Playstation ve Xbox geliyor. Turnuvaların ve etkinliklerin büyük bir çoğunluğu bu platformlar üzerinden düzenleniyor. Asya’da ise bu durum biraz farklı. Bilgisayar, Playstation ve Xbox bölgede yaygın olsa da mobil oyun sektörünün de azımsanamayacak bir kitlesi bulunuyor. Düzenlenen büyük turnuvalar, taraftar kitlesinin dışında oyuncu ilgisi de çok fazla. Bunu değerlendirmek isteyen şirketlerden başı çeken ByteDance, Bloomberg haberine göre sektöre adım atmak için kolları sıvamış durumda.

2012 yılında Çin’de kurulan ByteDance firması dünya üzerinde önemli etkiler bıraktı. Ürünleri arasında en çok tutanı TikTok oldu. Dünyanın her tarafında büyük ilgi çeken uygulama ülkemizde de bir hayli popüler. Şirketin bir başka ürünü Musical.ly de yediden yetmişe kullanılan uygulamalardan bir tanesi. Bu başarıların ardından işleri büyütüp farklı alanlara adım atmak isteyen ByteDance’in bir sonraki hedefi mobil oyun sektörü olacak gibi gözüküyor.

Mobil oyun denildiğinde akla ilk gelen şirket olan Tencent, PUBG Mobile ve Arena of Valor gibi yapımların sahibi konumunda. Yapılan habere göre Tencent’a rakip olmak isteyen ByteDance büyük bir oyun stüdyosu satın alıp yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağladı. Şirketin Bahar’da iki oyun çıkarması bekleniyor.

Ticaretin ve teknolojinin tepesindeki Çin’de bu tarz rekabetler Batı’ya da sıçrayabilir. ByteDance’in oyunlarının ne gibi başarılar elde edeceğini zaman gösterecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir