mix

Blizzard, çalışanlarına evden çalışma izni verdiğini açıkladı

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken şirketler de kendi önlemlerini alıyor. Blizzard da çalışanlarının sağlığını önemsiyor.

COVID-19 ya da daha yaygın adıyla Koronavirüs her alanda olduğu gibi oyun sektöründe de etkili oluyor. Birçok organizasyon ya iptal edildi ya da ertelendi. Örneğin LEC bir süre tatil edilirken E3 2020 bu sene tamamen iptal edildi.

Bu hamleler çok önemli. Sonuçta ligler ve etkinlikler oldukça önemli olsa da her şeyden önce sağlık gelir ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Blizzard da önlem alan şirketler arasına girdi. Dün yapılan açıklamaya göre Irvine ve Austin bölgesindeki ofislerinde çalışan Blizzard çalışanları evlerinden çalışabilecek. Blizzard’ın diğer birçok bölgedeki ofisinde çalışanlar bu sisteme yavaş yavaş geçmişlerdi.

Blizzard bu süreçte çalışanlara yapılan ödemelerde herhangi bir değişikliğe gitmeyecek. Ayrıca oyunlarının etkilenmemesi için de bu süreçte ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.
Amerika Birleşik Devletleri ülke içerisinde ulusal tehlike durumuna geçmişti. Bu kararla beraber Nintendo ve Microsoft gibi birçok şirket de Blizzard’a benzer işlemler uygulamışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir