mix

Beşiktaş, eSpor takımı kurdu

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de hızla gelişip büyüyen eSpor alanında bugün itibariyle bir ilk yaşandı. Daha geçtiğimiz gün Uluslarası Özel Turnuva’yı kazanan Aces High takımını bünyesine katan Beşiktaş, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, bir eSpor şubesi açan ilk spor kulübü oldu. Kulübün resmi sitesinden yayınlanan bir açıklama ile duyurulan haberin, nispeten şok etkisi yarattığını söyleyebiliriz. Gelişen eSpor sektörünün nihayetinde büyük kulüpler seviyesinde temsil edileceğini düşünüyor ve bekliyor olsak da, ülkemizde profesyonel olarak neredeyse “yeni yeni” büyüyen bu alanda Beşiktaş’tan gelen bu atılımın oldukça şaşırtıcı ve bir o kadar da sevindirici olduğunu söyleyebiliriz. Umuyoruz diğer büyük kulüplerimiz ve sporun önde gelen isimleri, eSpor’u Beşiktaş kadar ciddiye alıp bu alanda yatırımlar yapmaya devam edecektir. Böylelikle Türk takımlarının da uluslararası arenada daha fazla isim yapıp, bizi daha büyük turnuvalarda temsil etmek adına yolları da açılacaktır.

Kulübün sitesinden yapılan resmi duyuru şu şekilde:

Akaretler’de bulunan kulüp binamızda gerçekleşen imza törenine Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, Futbol Altyapı ve Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay, e-Spor Takımı Başkanı Onur Aksu, e-Spor Takımı Yöneticisi Berk Gocay, Takım Kaptanı Berke Demir ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Dijital Oyunlar Federasyonu Temsilcisi Murat Şengöz katıldı.

İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, “Her zaman olduğu gibi Türk Spor tarihinde bir ilk olan kulübümüzde tekrar bir ilke imza atarak yeni arkadaşlarımızla birlikte yeni bir şube açtık. Bugün imza törenini gerçekleştirdik. İnşallah kulübümüze hayırlı olur. Dünyada her şey değişiyor. Bilgisayar ve internet ortamı artık yeni jenerasyonda ve sosyal anlamda çok farklı. Saha içerisinde değil internet ortamında da bu tür mecraların çok yoğun olduğu bir ortam da arkadaşlarımızın sayesinde Beşiktaşımıza yeni bir şube katılmış oldu. Beşiktaş forması taşıyan arkadaşlarımızın hep en yukarıda hedefleri olduğunu biliyorum. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.’’

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir