mix

Battlefield 1 tanıtıldı

Battlefield 1, dünyanın en prestijli oyun fuarı olarak kabul edilen E3’de resmen tanıtıldı.

EA Games ve DICE tarafından geliştirilen Battlefield serisinin yeni oyunu için detaylar gelmeye başladı. Duyurulduğu ilk günden beri FPS severleri oldukça heyecanlandıran serinin yeni oyunu bir ilke de imza atacak. I. Dünya Savaşı’nı konu alacak olan Battlefield 1 bu bağlamda oyuna yeni bir soluk getirecek. Geçtiğimiz günlerde başlayan E3 etkinliğinde ise oyun ile ilgili önemli özellikler ve yeniliklerin bilgisi paylaşıldı.

Merak edilen konulardan başında Battlefield 1’de hangi tarafların yer alacağı bulunuyordu. Oyunun yapımcısı Electronic Arts yaptığı açıklama ile Osmanlı İmparatorluğu, İngiltere, Almanya, Avusturya-Macaristan ve Amerika’nın oyunda yer alacağını duyurdu. Bir diğer çok merak edilen nokta ise savaşların nerelerde geçeceği ile alakalıydı. Bu sorulara da yanıt verilerek dört adet haritanın ismi ve detayları serinin hayraları paylaşıldı. Battlefield 1’de yer alacak olan haritalar şu şekilde.

  • Amiens: Fransa’nın kuzeyinde yer alan şehirlerden birisi olan Amiens şehrinde Almanlar ve İngilizler arasındaki mücadeleye tanıklık edeceğiz.
  • The St. Quentin Scar: İkinci haritada Fransa’nın kuzeyini konu alıyor. Burada ise Alman ordusu ile Fransız kuvvetlerine karşı savaş vereceğiz.
  • Monte Grappa: Venedik Alpleri’nde olacağımız bu haritada Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile İtalyan Ordu karşı karşıya gelecek.
  • Empire’s Edge: Oyundaki son harita Adriyatik Denizi’ndeki deniz savaşını konu alacak.

Son olarak büyük bir beklenti yaratan Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde ve PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulacak.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir