mix

Batman: Arkham Knight için “geçici” yama geliyor

Oyun dünyasının gördüğü en büyük fiyaskolardan biri hâline gelen ve yılan hikayesine dönen Batman: Arkham Knight için Warner Bros.’tan nihayet olumlu anlamda somut bir adım geldi.Geçtiğimiz haftalarda oyunu önce Steam’den sonra da tüm mağazalardan çeken şirket, Arkham Knight’ı neredeyse oynanamaz hale getiren PC sorunlarını çözmek amacıyla Ağustos ayı içerisinde “geçici” bir yama yayınlayacağını duyurdu. Oyunun Steam sayfasından duyurulan yamaya ek olarak, farklı bir kaynak tarafından verilen bilgilere göre tam çözümün en erken Eylül ayında oyunculara sunulabileceği, hatta Kasım’a bile kalabileceği belirtiliyor.

Warner Bros. tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

[su_quote]Warner Bros. Interactive Entertainment, Rocksteady ve tüm ortaklarımızla birlikte mevcut oyuncular için Ağustos ayında sunulması planlanan bir yama üzerinde çalışıyoruz. Bu güncelleme, 27 Haziran tarihli güncellememiz sonrası çıkan sorunların büyük çoğunluğunu çözecek. Gelecek haftalarda geçici yamayı sonlandırmaya yaklaştıkça daha fazla bilgi de sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bitmek bilmeyen sabrınız ve değerli geri bildirimleriniz için de sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Hâli hazırda mümkün olan en kısa sürede tam güncellemeyi yayınlamak için çalıştığımızı belirtirken, oluşabilecek yeni sorunlar için oyunu yakından takip ettiğimizi ve geri bildirimlerinizi her zaman beklediğimizi belirtmek istiyoruz.[/su_quote]

Oyuncuların bu açıklamaya ise tepkisi sert oldu. Çoğunlukla küfür ile yanıtlanan bu açıklama, Arkham Knight sahiplerini tatmin etmiş gibi görünmüyor. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen oyun, inanılmaz derecede kötü performans sorunlarıyla adını duyurmuş ve yılın en büyük oyun rezaleti olmayı ilk gününden garantilemişti. Oyunun geliştirici stüdyosu Rocksteady ise ilk günden itibaren sorunu kabullenmiş ve tüm takım olarak sorunları ortadan kaldırmak için çalıştığını açıklamıştı. Nvidia ve AMD ile birlikte çalışarak bir çözüm aradığını belirten şirketin bundan sonra ne kadar güven vereceği ise merak konusu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir