mix

Arap Espor Federasyonu somut adımlar atmaya başladı

Arap Espor Federasyonu, Kuzey Amerikalı espor lojistik firması Global eSports Resources (GER) ile federasyonun 11 eyaletindeki altyapıyı geliştirme amacıyla bir anlaşma imzaladı. 

Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud tarafından yönetilen AEF, basın açıklamasıyla yaptığı duyuruda GER ile yapılan anlaşmanın organizasyonların haklarını belirleme, oyunculara gereken imkanları sağlama ve ekosistemdeki diğer dalların sorunsuzca ilerlemesi odağında düzenlendiğini belirtti. Böylelikle GER, AEF’in 11 üyesindeki stratejileri yönetecek. AEF’te yer alan ülkeler ise Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün.

GER’in görevlerinden birisi eyaletlerdeki yerel turnuvaları düzenlemek ve bu turnuvalara destek sağlamak olacak. Organizasyon ayrıca merkezleştirilmiş bir bilgi ağı da oluşturacak. GER ile AEF arasındaki anlaşma 2043 yılına kadar geçerliliğini koruyacak.

Orta doğudaki esporun yükselişte olduğunu da belirtmek gerekiyor. Suudi Arabistan şu anda ülkedeki ilk espor ligini oluşturma konusunda adım atmış durumda. TECOM ise Dubai’da büyük bir espor stadyumu inşa ediyor. Bununla birlikte coğrafyada FIFA’nın fazlasıyla popüler olduğunu, Riot Games’in Dubai’de açmayı planladığı ofisin de bu ekosisteme önemli bir katkı sağlayacağını ekleyelim.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir