DEXERTO mix

Amit Raizada’nın Rick Fox ve ailesini tehdit ettiği mailler ortaya çıktı

Dexerto‘nun bugün paylaştığı habere göre, Amit Raizada’nın, Rick Fox ve aileisini açık bir şekilde tehdit etmiş olduğu gözüküyor. 

Rick Fox kimdir?

Ulrich Alexander “Rick” Fox, Kanadalı oyuncu ve eski basketbolcu. Los Angeles Lakers‘ın da formasını giyen eski basketbolcu, iki yüzüğe sahip. 2015 yılında, League of Legends‘ın NALCS sahnesindeki Gravity‘nin slotunu satın alan ünlü basketbolcu, kısa süre içerisinde Echo Fox‘u kurarak, esporun ünlü yöneticilerinden bir hâline gelmişti. NBA‘den espora yönelen ilk isim olan Fox, başarılı stratejileriyle takımını şu an dünyanın en değerli beş espor organizasyonundan biri hâline getirmiş durumda.

Esporun gündemine düşen ırkçılık olayı ve tehdit

Geçtiğimiz haftalarda, espor dünyasını oldukça meşgul eden üzücü bir haberle karşılaşmıştık. Rick Fox, kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini ve şirket içinde, hissedarlar düzeyinde ırkçılık olaylarının yaşandığı belirtmiş ve ardından takımdan ayrılacağını ifade etmişti. Kısa süre içerisinde ise Rick Fox’un kendisini ve ailesini tehdit eden ünlü hissedarın Amit Raizada olduğu anlaşılmıştı.

Tüm bu yaşananların ardından, Rick Fox şirketten ayrılmamış ve hisselerini satışa çıkarmamıştı. Geçtiğimiz günlerde, TMZ‘den bir spor muhabiri ünlü yöneticiyle bu konu hakkında “ayak üstü” konuşmuş ve yöneticiden şu cevabı almıştı: “Bu tip davranışları sineye çekmeyen ortaklarım, yatırımcılarım var… Bu benim hayatım oldu. Bu benim tutkum oldu. Herhangi bir yere gitmeyi ümit etmiyorum, ama bir ırkçı ile bir işte kalmayacağım.” Haberin detayını ise aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

TMZ
Görsel kaynağı: TMZ

Bugün itibarıyla ise, Dexerto’nun resmi mailine bir anonim hesaptan mailler geldi, söz konusuyla ilgili… Anonim hesap, Amit Raizada’nın Rick Fox ve ailesini tehdit ettiği mailleri paylaştı. Hakikaten de, maillerde, ünlü hissedarın, Echo Fox’un kurucusu Fox’u ve ailesini açık bir şekilde tehdit ettiği gözüküyor. O maillerden birinin çevirisi yaklaşık şöyle -çeviriyi olabildiğince yumuşattık:

“Hiçbir şey üzerine anlaşma olmayacak ve eğer Rick görevlerini yerine getirmezse, kişisel olarak, onun ve ailesinin hayatını, hayatımın geri kalanında mümkün olan her yönden zora sokacağım.”

Esporda nefret suçları çoğalıyor

Özel olarak Echo Fox’un ve genel olarak esporun içinde bulunduğu bir durumda oldukça yüz karartıcı. Ne oyunlarda ne de esporda bu tarz vahim olaylarla karşılaşmak istemiyoruz. Takımların ve şirketlerin bu tarz nefret suçları ile ilgili sert yaptırımlarda bulunması gerekiyor. Lakin bu konuda bazı şirketler hâlâ yeterince sorumluluk almıyor, örneğin Riot Games. League of Legends’in geliştirici ve yayıncı firması, şu günlerde, cinsiyetçi şirket politikalarıyla gündemde, tekrardan. Ve sadece bu değil, şirketin aynı zamanda Asyalı çalışanları amiyane bir tabirle kayırdığı ve şirket içindeki üst pozisyonlarda genellikle Asyalı yöneticileri tercih ettiği ifade ediliyor. Bunun sebebi olarak ise Riot Games’in aynı zamanda sahibi olan Çin menşeili teknoloji şirketi Tencent gösteriliyor.

Espor ile ilgili gelişmeleri güncel bir şekilde takip edebilmek için 5Mid’in TwitterInstagram ve Facebook hesaplarını inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir