mix

Activision Blizzard, içerikleri artık YouTube platformuna taşınıyor

Activision Blizzard ve Google, yayınları sadece YouTube’a özel hale getirecek bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma; Hearthstone Esports, Call of Duty League, Overwatch League, World of Warcraft gibi daha önce Twitch’te yayınlanan birçok içeriği kapsıyor.

Blizzard, “son derece güvenilir küresel ayak izi, gelişmiş veri analizi ve yapay zeka (AI) özellikleri ve açık kaynak taahhüdü nedeniyle gelecekteki oyun yeniliklerini oluşturmak için bir platform oluşturdukları için Google’a döndüklerini” belirtti. Google ayrıca “Activision Blizzard ile yapılan bu işbirliğinin Google’ın dünya çapında oyun geliştiricilerin başarısını desteklemeye yönelik taahhüdünü temsil ettiğini” belirtti. Her iki taraf da bunu her iki tarafın da yararlanması gereken kazançlı bir iş anlaşması olarak görüyor.

Anlaşma, Blizzard’ın espor faaliyetleri için kritik bir önem taşıyor. Çünkü bu yıl Call of Duty League için açılış sezonu olacak. Aynı zamanda Overwatch League’in üçüncü sezonu da bu yıl başlayacak. Bundan sonra tüm Blizzard oyunları YouTube’dan canlı olarak yayınlanacak. İzleyiciler ilgilendikleri espor içeriklerini ve videoları özel olarak izleyebilecekler. YouTube, öne çıkan içerikleri ve videoları izleyicilere özel olarak derleyecek.

Bu değişiklik artık espor yayınlarının Twitch’e özel olmaktan çıktığı anlamına geliyor. Twitch geçmişte tüm espor yayınları için tek alternatif durumundaydı ve izleyiciler için espor yayınlarıyla özdeşleşmiş bir anlam taşıyordu. Actvision Blizzard ve Google arasında yapılan bu anlaşma ile espor yayınlarında bir alternatifin oluşması, izleyiciler için de pek çok şeyin değişeceği anlamına geliyor. Bu değişiklik bizleri nasıl etkileyecek, bunu hep beraber göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir