Dota 2 mix

Abed, 11,000 MMR’a ulaşan ilk Dota 2 oyuncusu oldu

Evil Geniuses’ın Filipinli başarılı orta koridoru Abed, kariyerine bir de büyük rekor ekledi. Oyuncu 11,000 MMR’a sahip ilk oyuncu oldu.

Evin Geniuses’ın orta koridor oyuncusu Abed, geçtiğimiz gün Güneydoğu Asya sunucusunda 11,000 MMR’a ulaşarak önemli bir rekora imza attı. Doğal olarak Güneydoğu Asya sunucusunun birincisi konumunda olan oyuncu başarısını bir tweet ile paylaştı.

Bu Abed’in MMR konusundaki ilk başarısı değil. Başarılı orta koridor daha önce 2017 yılında 10,000 MMR’a ulaşan da ilk oyuncu olmaya başarmış. Sonrasında Valve MMR sistemini sıfırlayacağını duyurduğunda 2019 senesinde 10,000 MMR’a ulaşan yine ilk oyuncu olmuştu. Tabii bu süreçte Valve’ın MMR sisteminde yaptığı değişikliklerin de yardımıyla şu an 10,000 barajını aşmış hatırı sayılır sayıda oyuncu var. 10,000 MMR’a ulaşan oyuncu sayısı sadece Abed’le kalmadı fakat 11,000’e ulaşmayı başaran tek kişi şu an Abed. Bu sırada oyuncunun en çok oynadığı şampiyonlar ise Meepo ve Invoker.

Tabii bu rekorun kırılmasında COVID-19 virüsü sebebiyle Abed’in Filipinler’den çıkamaması da büyük bir sebep. Takımı Evil Geniuses Kuzey Amerika’daki çevrimiçi maçlara yedek oyuncularla çıkmak durumunda kaldı. Profesyonel maçlara ve antrenmanlara katılamayan Abed için dereceli maçlar için bolca vakti oldu. Yine de Dota 2 tarihinde önemli 2 rekoru 3 sene arayla kırmış oldu. Bakalım önümüzdeki dönemde 11,000 MMR’a ulaşmayı başaran başka oyuncular olacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir